Život

Začali sa Radničkine trhy, zviditeľňujú prácu ľudí s hendikepom

"Súčasťou piatkového programu je šansonierske vystúpenie Bon Bon Tria a Petry Humeňanskej, ako aj oceňovanie najlepších. "

TASR, 9. septembra 2022 13:52
Snímka z podujatia Radničkine trhy, ktoré kúpou výrobkov podporujú zdravotne znevýhodnených občanov. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Na nádvorí bratislavskej Starej Radnice sa v piatok začal 22. ročník Radničkiných trhov. Ponúkajú tvorbu osôb so zdravotným postihnutím, ktoré pracujú a pôsobia v chránených dielňach a sociálnych podnikoch. Podujatie bude pokračovať v sobotu (10. 9.). TASR o tom informovali organizátori z platformy Inklúzia.

"Cieľom Radničkiných trhov je zviditeľniť prácu občanov so zdravotným postihnutím, ale najmä osloviť zamestnávateľov, firmy, spoločnosti, aby využili možnosť zákona, ktorý im umožňuje zamestnať príslušný počet zdravotne postihnutých občanov, prípadne zadať zákazku chráneným dielňam," uvádzajú organizátori.

Súčasťou piatkového programu je šansonierske vystúpenie Bon Bon Tria a Petry Humeňanskej, ako aj oceňovanie najlepších. V sobotu čakajú návštevníkov workshopy, ľudová hudba či vystúpenie Eniesy a jej hudobnej skupiny.

Komentáre