Život

Vihorlatské múzeum ponúka na prázdniny zážitkový interaktívny program

"Zážitkový interaktívny cyklus podujatí Prázdniny v múzeu zahŕňa spolu deväť tém."

TASR, 28. júna 2021 12:45
Kaštieľ v Humennom kde sídli Vihorlatské múzeum na leteckej snímke. Foto: TASR Michal Svítok

Hravé a oddychové spoznávanie histórie regiónu, aktivity v oblasti ochrany životného prostredia a tvorivé výtvarné dielne ponúka deťom v školských a letných pobytových táboroch počas letných prázdnin Vihorlatské múzeum (VM) v Humennom. Zážitkový interaktívny cyklus podujatí Prázdniny v múzeu zahŕňa spolu deväť tém, informovala TASR Jana Fedičová z VM.

"Cieľom výberu prázdninovej ponuky je zábavnou formou ponúknuť deťom učenie pre poznanie, zábavu pre radosť a oddych bez nudy, aby prázdniny v múzeu boli pozitívnym zážitkom," priblížila s tým, že prázdninový program je zároveň doplnkovým zábavným učivom určeným pre deti materských škôl a školskej mládeže vo veku od sedem do 15 rokov. Ponúkané témy sú z oblasti histórie, umenia, prírodovedy a environmentálnej výchovy.

Mladšie deti sa budú môcť o živote majiteľov humenského kaštieľa dozvedieť prostredníctvom divadelných dramatizácií, zoznamovanie sa s prírodou je spojené s hrami a tvorivými aktivitami. Staršie deti sa môžu zapojiť do bádateľských úloh, kvízov a tvorivých dielní zameraných na regionálnu históriu. "Výtvarné aktivity ponúkajú tradičné a menej známe výtvarné techniky, ktorými sa prezentovali slávni maliari regiónu horného Zemplína," doplnila Fedičová s tým, že prírodovedný okruh aktivít je okrem spoznávania prírody zacielený aj na upevňovanie aktívnych postojov k ochrane prírody.

Informácie o podmienkach účasti na múzejnom prázdninovom projekte sú dostupné na webovom sídle VM.

Komentáre