Život

VIDEO: Zbierka Deň narcisov dosiahla najvyšší výnos

"Z výnosu každoročne realizuje bezplatné projekty pre onkologických pacientov a ich blízkych."

TASR, 30. mája 2024 12:10
Ilustračná snímka Foto: TASR František Iván

Zbierka Deň narcisov, ktorú organizuje Liga proti rakovine, dosiahla najvyšší výnos za 28 rokov, a to viac ako 1,2 milióna eur. Finálna suma ešte narastie. Z výnosu každoročne realizuje bezplatné projekty pre onkologických pacientov a ich blízkych. TASR o tom informovala PR manažérka Ligy proti rakovine Petra Benczyová.
Na snímke zľava výkonná riaditeľka Ligy proti rakovine Eva Kováčová, vedúca oddelenia sociálnej starostlivosti Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline Silvia Mrvová Gajdúšková, sprievodca onkologického pacienta Zuzana Morvayová počas tlačovej konferencie, na ktorej vyhodnotili tohtoročnú zbierku Dňa narcisov 28. mája 2024 v Bratislave. Foto: TASR - Pavol Zachar

Výkonná riaditeľka Ligy proti rakovine Eva Kováčová poukázala na to, že napriek možnosti online prispenia, drvivú väčšinu výnosu zaznamenávajú z fyzických pokladničiek. Liga pripomína, že finálna suma bude definitívna po sčítaní hodnoty SMS.

"Ročne pribudne na Slovensku okolo 40.000 onkologických pacientov. Napriek náročnej ekonomickej i spoločenskej situácii, ktorá výrazne ovplyvňuje aj stav v zdravotníctve, Liga proti rakovine plní svoje poslanie v pomoci ľuďom s rakovinou už 34 rokov. Vnímajú to nepretržite nielen pacienti, ale i široká verejnosť," uviedla Liga.

Komentáre