Život

Vianočné občerstvenie v centre Bratislavy ponúknu aj z food truckov

"Pre pandémiu nového koronavírusu sa tento rok nekonajú tradičné vianočné trhy na Hviezdoslavovom a ani na Hlavnom námestí v centre Bratislavy."

TASR, 4. decembra 2020 15:55
Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavol Zachar

Na bratislavskom Hviezdoslavovom námestí si môže verejnosť vychutnať vianočné občerstvenie aj z takmer 20 food truckov, známych tiež pod pojmom pojazdné reštaurácie. Na sociálnej sieti o tom informuje mestská časť Staré Mesto.

"Mrzí nás, že tradičná adventná atmosféra v Starom Meste je tento rok chudobnejšia o staromestské trhy. Hviezdoslavovo námestie však napokon bez typického vianočného občerstvenia predsa len neostane. Na ploche, kde zvyčajne stávajú stánky, zaparkovala takmer dvadsiatka food truckov," informovala staromestská samospráva.

Pre pandémiu nového koronavírusu sa tento rok nekonajú tradičné vianočné trhy na Hviezdoslavovom a ani na Hlavnom námestí v centre Bratislavy. Námestia však aj napriek tomu zdobia vianočné stromčeky. Na Hlavnom námestí je aj niekoľko stánkov s vybranými ľudovoumeleckými tvorcami a predajcami.

Magistrát pre verejnosť otvoril aj podujatie Bratislavské Vianoce, ktoré najbližšie týždne ponúkne pestrý program. Pre bezpečnosť ľudí bude aj v online formáte. Zaujímavosťou sú aj viaceré svetelné inštalácie, ktoré sa v uliciach Bratislavy postupne spúšťajú.

Komentáre