Život

Silvestrovský ohňostroj v hlavnom meste nebude

"Radnica odporúča privítať nový rok v Bratislave len so svojimi najbližšími. Platí aj zákaz používania zábavnej pyrotechniky."

TASR/Webmagazin.sk, 30. decembra 2020 13:36
Pohľad na ohňostroj počas novoročných osláv 1. januára 2020 v Bratislave. Foto: TASR Pavel Neubauer


Príchod nového roka v Bratislave tentoraz nebude sprevádzať silvestrovský ohňostroj. „Vzhľadom na epidemiologickú situáciu sme sa tento rok rozhodli ohňostroj zrušiť,“ potvrdila hovorkyňa hlavného mesta SR Katarína Rajčanová.

Rozhodnutie magistrátu ozrejmuje nielen opatrením, ktoré má zabrániť pandemickému riziku, ktoré predstavuje stretnutie veľkého množstva ľudí. „Pre ľudí, ktorí v dôsledku krízy strádajú, by bol silvestrovský ohňostroj navyše aj zlý signál mrhania mestských peňazí,“ dodala.

Radnica odporúča privítať nový rok v Bratislave len so svojimi najbližšími ako prejav vlastnej zodpovednosti a tiež ako prejav ohľaduplnosti a solidarity voči zdravotníkom, ktorí v ťažkých podmienkach zachraňujú životy chorých.

Rajčanová pripomína aj zákaz svojvoľného používania zábavnej pyrotechniky. „Počas silvestrovskej noci budú v centre mesta posilnené hliadky mestskej aj štátnej polície a k prejavom nezodpovedného správania nebudú zhovievavé,“ zdôraznila. Bezpečnostné sily budú monitorovať aj dodržiavanie protipandemických opatrení i nariadení vyplývajúcich zo zákazu vychádzania.

Komentáre