Život

Šesťdesiatsedemročná žena porodila zdravé dievčatko

" Žena s priezviskom Tchien porodila zdravé dievčatko cisárskym rezom, uviedla nemocnica v meste Cao-čuang."

TASR, 30. októbra 2019 8:00
Ilustračné foto Foto: TASR/Miroslav Košírer
V Číne porodila 67-ročná žena. Spolu s manželom tvrdí, že sú najstarším párom v krajine, ktorý splodil dieťa prirodzeným spôsobom, informovala agentúra AFP.

Žena s priezviskom Tchien porodila v piatok 25. októbra zdravé dievčatko cisárskym rezom, uviedla nemocnica v meste Cao-čuang.

"Dieťa bolo pre nás darom z nebies," povedal 68-ročný manžel s priezviskom Chuang. Jeho manželka uviedla, že jej tehotenstvo ukázala zdravotná prehliadka v nemocnici. "Spočiatku som to nechcela," povedala pre denník Jinan Times.

Nemocnica uviedla, že nemôže potvrdiť, či bolo dieťa splodené prirodzenou cestou, keďže ženu prijali ako pacientku už tehotnú.

Denník Global Times informoval, že dievčatko dostalo meno Tchien-cch', čo znamená "dar z nebies".
Podľa denníka Jinan Times má Tchien už dve deti vrátane syna narodeného v roku 1977, teda dva roky predtým, ako Čína zaviedla vzhľadom na rastúci počet obyvateľov politiku jedného dieťaťa.

Správy o tomto pôrode spustili vlnu kritiky na čínskej mikroblogovacej platforme Weibo. "Rodičia sú príliš sebeckí," uviedol jeden z prispievateľov. "Vo svojom pokročilom veku nie sú vôbec spôsobilí starať sa o dieťa a bremeno bude na starších súrodencoch," dodal.

"Úbohé dieťa, o svojich postarších rodičov sa bude musieť začať starať ešte pred dovŕšením 20 rokov," uviedol iný prispievateľ.

Ďalší sa zamýšľali nad tým, či rodičov nebudú stíhať za to, že majú viac ako v súčasnosti povolené dve deti. V roku 2016 totiž Peking zmiernil politiku jedného dieťaťa a umožnil rodinám mať dvoch potomkov, pripomína AFP.

Komentáre