Život

Po vinohradníckom chodníku v Rači bude premávať Račanská lokálka

"Milovníkov slovenského vína, jedla či histórie územia prevezie každý piatok."

TASR, 11. júna 2021 11:29
Ilustračná snímka Foto: TASR/Lukáš Grinaj
Bratislava 11. júna (TASR) - Turistické prehliadky zamerané na gastronómiu, architektúru, históriu, ale aj ochutnávky slovenských vín, aj to prináša projekt Račanskej lokálky, ktorá začína premávať po Račianskom vinohradníckom chodníku v Bratislave. Milovníkov slovenského vína, jedla či histórie územia prevezie každý piatok.

„Počet zahraničných turistov v našom meste stále nedosahuje uspokojivé čísla. Som preto rád, že vznikajú iniciatívy, ktoré dokážu zaujať aj domácich návštevníkov,“ konštatuje Vladimír Grežo, predseda predstavenstva Bratislavskej organizácie cestovného ruchu Bratislava Tourist Board (BTB).

Na zachovanie kultúrneho, historického a prírodného dedičstva v mestskej časti Rača je podľa organizátorov dôležité, aby boli vinári stále ochotní vyrábať vína z hrozna dopestovaného v lokálnych viniciach a aby aj miestni obyvatelia vnímali ich činnosť ako prospešnú pre udržanie rázu krajiny a zdravého životného prostredia. V cene sú tak okrem jazdy vláčikom aj kupóny na degustáciu vín u miestnych vinárov, kapsička na krk s gravírovaným pohárom a informačná brožúra s mapou, ale tiež miestny sprievodca.

Nastúpiť je možné vždy v piatok o 16.30, 17.00 a 18.00 h pred Nemeckým kultúrnym domom, lokálka premáva do 21.00 h.

Komentáre