Život

Päť vecí, ktoré vám o vzťahu na diaľku nikto nepovie

" Je známe, že láska hory prenáša, ale sú veci, ktoré vám o tomto druhu lásky nikto nepovie."

Tomáš Kušnír, 20. októbra 2015 9:00
Ilustračné foto. Foto: TASR/Štefan Puškáš
Spomínate si na film Láska cez internet? V čase vzniku vyvolal veľký rozruch, pretože vtedy si málokto hľadal vzťah na sociálnej sieti. Výdobytky internetu však umožnili moderným Adonisom, aby si svoje spriaznené duše nachádzali online. Vzťah na diaľku je vzťahom špecifickej kategórie a kto ho nezažil, nevie si to úplne predstaviť.

Jazda na kolotoči


Presne také to je, keď milujete niekoho, koho od vás delia stovky kilometrov. Budú dni, keď budete mať svoj program a čas pre seba, no prídu aj horšie dni, keď by ste nerobili nič iba boli so svojou polovičkou. Hore a dole. Tak sa budete cítiť počas tejto jazdy na kolotoči. „Stojí to za to? Akú to má perspektívu?“ môžete rozmýšľať večer v posteli.

Vďaka za techniku


Za Skype budete ďakovať viac, ako ktokoľvek iný. Monitor bude prvou a poslednou vecou, ktorú počas niektorých dní uvidíte. Tvár vašej polovičky bude tým najlepším z celého dňa a niekedy si budete pripadať ako blázon, že takmer bozkávate obrazovku počítača.

Najväčší nepriateľ - čas


Keď budete spolu, stále to ubehne neuveriteľne rýchlo. Všetko, čo si naplánujete, nebudete stíhať. Čas, ktorý bude vaše romantické stretnutia deliť, sa však bude javiť ako nekonečnosť. Už iba sedem dní, šesť dní... Dva týždne začnete označovať ako „trinásť dní, ak nepočítam dnešok“.

Nezlepší sa to


Práve naopak. V prípade vzťahu na diaľku platí priama úmernosť. Čím dlhšie spolu budete, tým viac si budete chýbať. Myslíte, že si na to zvyknete? Maximálne sa adaptujete podmienkam, ktoré máte, no nikdy vám to nepríde ako to, po čom túžite. V konečnom dôsledku je partnerstvo o tom, že ste spolu a nie o čakaní na to, keď sa tak stane.

Podporu u priateľov nečakajte


Prečo si nenájdeš niekoho iného? Takéto otázky budete podľa lifehack.org od svojich známych počuť často. Nájde sa skupina, ktorá vás bude podporovať a spolu s vami snívať o tom, ako sa to zlepší, no prevažovať budú skeptici. Vytvoríte si dvojitú realitu, v ktorej sa budete musieť naučiť žiť. Musíte zvážiť všetky pre a proti a ak vám za to váš partner stojí, nepočúvajte svoje "realistické" okolie.

Webmagazín urobil medzi svojimi čitateľmi malý vzťahový prieskum. Prečítajte si ich názory:

"V takomto vzťahu som bola posledných sedem mesiacov a nedávno sme sa rozišli. Nezáleží na počte kilometrov, ale skôr na tom, ako dlho sa vidíte/nevidíte. Za najväčší problém považujem nedostatok fyzického kontaktu," hovorí Klaudia

"Vzťahy na diaľku nie sú veľký problém, pokiaľ je samotný vzťah dosť pevný. Na diaľku fungujeme už druhý rok. Obaja sme na opačnom konci Slovenska a vidíme sa iba počas prázdnin. Cez akademický rok iba raz za pár týždňov. Zvykli sme si na to a zvládame to. Veľmi mi však chýba, že spolu nemôžeme tráviť čas. Skype nenahradí obyčajný rozhovor. Ale aj všetko zlé je na niečo dobré, takto sa aspoň môžeme sústrediť na školu. Ak by sme boli v jednom meste, určite by sme sa sústreďovali na iné veci ako na štúdium," konštatuje Adam

"Nedokázala by som fungovať v takomto vzťahu, ale závisí to od konkrétnej povahy. Najväčší problém je asi to, že keď ste s tým človekom v kontakte len cez Skype, môže skôr dôjsť k hádkam. Sex a nedostatok objatí je taktiež veľké mínus," hodnotí Nikola.


Zdroj: bedbible.com

ODPORÚČAME AJ:
Päť dôvodov, prečo veriaci nemajú radi ateistov
Obchod s ľuďmi: Obeťami sú najmä Rómovia, vykorisťujú ich v Anglicku
Vedci odhalili vzorec pre dokonalý polliter piva
Chrípková sezóna začína: Vieme, ako sa jej vyhnúť
Túto jeseň vládnu matné rúže: Ktorý sa k vám najviac hodí?

Komentáre