Život

Nemáte ešte deti? Neváhajte

"Byť rodičom prináša veľa starostí, no ešte viac radostí."

Webmagazin.sk, 7. júna 2015 10:00
Ilustračné foto. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Návrat do minulosti


Keď máte dieťa, musíte sa mu venovať a tráviť s ním svoj "voľný" čas. Deti, najmä malé, sú veľmi hravé a preto z vás budú chcieť mať najlepšieho kamaráta na všelijaké hry. Ak si odmyslíte to, že budete uťahaný ako kôň, môžete pri tom zažiť veľa zábavy. Kedy naposledy ste skákali škôlku? Spolu so svojou ratolesťou sa vrátite do detských čias. Nie len to. Môžete sa naučiť množstvo iných aktivít, ktoré vám rozšíria obzory.

Dobrá výhovorka


Byť rodičom znamená nemôcť si naplánovať svoj deň podľa seba. Deti vám často menia plány. Od rána do večera ste v bláznivom kolobehu a spočiatku si nesadnete ani na sekundu. Dá sa na to pozrieť aj z inej stránky. Vaše dieťa sa môže stať východiskom pre zrušenie nepríjemného stretnutia. Nechcete ísť na nejakú akciu? Hoci je to v rodičovskom stave veľmi nepravdepodobné, nemusíte sa premáhať a môžete sa vyhovoriť na svojho neposlušného potomka, s ktorým musíte zostať doma.

Dieťa vás zmení


Ďalšou výhodou k tomu, aby ste si spravili dieťa, je to, že aj vaše správanie prejde určitou zmenou. Nebudete myslieť len na seba a do stredu vašej bubliny sa dostane to malé stvorenie, na ktoré ste sa tak dlho tešili. Zo sebeckej osoby, ktorá na prvé miesto dávala svoje potreby, sa stane empatická ľudská bytosť. Začnete vnímať svet okolo vás inak a výrazne sa zmenia vaše priority. Opýtajte sa svojich rodičov, či sú rovnakí od vtedy, keď ste prišli na svet.

Iný spoločenský život


Spomínate si, keď ste prekrúcali očami nad problémami svojich kamarátov-rodičov? Zrazu ste sa stali jedným z nich a vaša Zem sa zrazu netočí okolo slnka, ale vášho dieťaťa. Dostali ste sa do fázy, keď si musíte nájsť nových priateľov. Vaše dieťa vám prinesie do života nových ľudí – rodičov svojich kamarátov. Môžu sa z vás stať veľmi dobrí priatelia. Začnete chodiť na iné akcie ako ste chodili doteraz. Sobotňajšie bolesti hlavy však vystrieda detský plač. Čo je lepšie?

ODPORÚČAME AJ:
Vojna pohlaví: Čo ženy najviac nenávidia na mužoch?
Deň Afriky: Päť častých mýtov, ktoré sa spájajú s týmto kontinentom
Úspech slovenských vín
Máte doma hanblivé dieťa? Vieme, ako mu pomôcť
Ako sa zmenili ľudské kosti? Výrazne k horšiemu

Komentáre