Život

Na Malokarpatskej vínnej ceste otvoria vyše 100 pivníc

"Vínna cesta vedie ďalej cez Limbach, ktorý ponúka aj svoj Limbašský silván. Pezinok láka na tunajšiu Zámockú pivnicu."

TASR, 19. novembra 2021 12:01
Ilustračná snímka. Foto: TASR/Roman Hanc

Od Bratislavy, cez Svätý Jur, Pezinok, Modru až po Trnavu sa v piatok popoludní otvorí pre milovníkov vína vyše 100 pivníc v 25 mestách a obciach malokarpatského regiónu. Do soboty (20. 11.) večera sa na Malokarpatskej vínnej ceste bude konať jedno z najznámejších vinárskych podujatí - Deň otvorených pivníc. Minulý rok sa pre pandémiu nového koronavírusu nekonalo, tentoraz bude v režime OTP.

Svoje putovanie po vínnej ceste môžu návštevníci začať v bratislavskom Devíne, kde podľa Združenia Malokarpatská vínna cesta môžu ochutnať hroznové i tunajšie typické ríbezľové vína.

"Najlepšiu Frankovku v regióne môžu návštevníci ochutnať v bratislavskej Rači. Najviac historických pivníc ponúka zase mesto Svätý Jur. V Grinave môžu nazrieť do starého vinohradníckeho klenbového domčeka z roku 1887," priblížil organizátor podujatia.

Vínna cesta vedie ďalej cez Limbach, ktorý ponúka aj svoj Limbašský silván. Pezinok láka na tunajšiu Zámockú pivnicu. V Modre, typickom vinárskom mestečku, je zase najviac pivníc, ktoré sa dajú prejsť aj pešo. V Zelenči je vinár s jedinečnými slovenskými novošľachtencami Dunaj, Hron, Váh, Rimava či Rudava.

"Pivníc je veľa a v každej čaká ľudí jedinečný príbeh vinára," podotklo združenie s tým, že Deň otvorených pivníc je aj o regionálnej gastronómii a sprievodnom programe.

Komentáre