Život

Ženy a muži netúžia po sexe rovnako. Ako sa zosúladiť?

"Nočné sovy a ranní vtáci sa väčšinou nestretávajú v spoločnom hniezdočku. Ale dá sa to zariadiť. "

Zuzana Onufer, 10. júna 2015 12:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP
Nová štúdia zistila, že túžba žien po sexe je najväčšia o 23:21, zatiaľ čo optimálny čas na sex u mužov je 07:54 ráno. Medzitým je teda rozdiel viac ako osem hodín a z tohto dôvodu je stanovenie toho správneho času na intímnosti pomerne náročné. Viacerými trikmi však vieme naše sexuálne túžby zosúladiť.

Muži to chcú ráno, ženy večer


Väčšina mužov uprednostňuje ranný sex medzi šiestou a deviatou ráno. Ženy sú naopak najvášnivejšie neskoro večer medzi jedenástou a druhou hodinou. Zhoda medzi mužmi a ženami panuje v tom, že medzi druhou a šiestou hodinou ráno je ich chuť na sex mizivá.

Uvedené zistenia priniesla štúdia spoločnosti Lovehoney, ktorá sa zaoberá predajom erotických pomôcok. Prieskumu sa zúčastnilo 2 300 ľudí. Z toho 68 percent žien a 63 percent mužov uviedli, že mali za partnera človeka, ktorého načasovanie sexuálnych túžob bolo odlišné od ich vlastných.

Zatiaľ čo u mužov je sex prvá vec, na čo ráno pomyslia, len 11 percent žien sa cíti najvášnivejšie v tejto dobe. Hladina žiadostivosti žien postupne počas dňa stúpa a svoj vrchol dosiahne neskoro večer. Avšak len 16 percent mužov sa chce milovať predtým, ako ide spať. Štúdia tiež zistila, že ľudia majú tendenciu usadiť sa s partnermi, ktorí majú podobné sexuálne nastavenia.

Za nesúlad sa môžeme poďakovať hormónom


Ešte predtým, ako muž otvorí ráno svoje oči, jeho úroveň testosterónu je na svojom vrchole. Hypofýza, ktorá v mozgu riadi produkciu mužského pohlavného hormónu sa zapína v noci a jej hladiny neustále rastú až do rána.

Naproti tomu ženy, ktorých hlavným hnacím sex hormónom je tiež testosterón (ovplyvňuje produkciu ženského pohlavného hormónu estrogénu) ho v noci produkujú len zlomok, pričom najvyššiu hladinu dosiahne večer.
Foto: Teraz.TV

Triky, ako oklamať biológiu


Štúdia vedcov z University of California v San Diegu napríklad zistila, že hladina testosterónu sa u mužov výrazne zvýšila po 30 až 40 minútach intenzívneho cvičenia. Japonská štúdia Nara University zase dokázala, že mix obľúbenej hudby dokáže významne zvýšiť hladinu testosterónu u žien, pretože sa uvoľnia a sexuálne sa naladia. U mužov to má opačný efekt. Hudba upokojí ich agresivitu a následne zníži hladinu testosterónu.

Dôležitý športový zápas dokáže tiež divy. Štúdia University of Utah zistila, že športovým fanúšikom sa po výhre ich tímu zvýšila hladina testosterónu o 20%, avšak po prehre sa o rovnaké percento znížila. U žien takéto účinky neboli zistené, ich libido skôr zvyšuje aktívny šport. Ženský sexuálny apetít dokáže ovplyvniť aj to, ako vníma samú seba. Ak sa cíti atraktívne, jej túžba rastie a naopak.

Čo z toho vyplýva? Dámy, ak chcete mať sex večer, pošlite svojho partnera po práci do posilňovne alebo mu pustite zápas. Tam však musíte starostlivo vyberať tak, aby sa tešil z výhry svojho tímu. Inak zbohom pekný večer. A páni, správne naladiť svoju partnerku skoro ráno môžete pustením jej obľúbeného CD, prípadne jej pošepkajte do uška, ako úžasne vyzerá.

Zdroj: dailymail.co.uk, mirror.co.uk

ODPORÚČAME AJ:
Neuveríte, akú mienku máme o svojich najlepších priateľoch
Máte pocit, že sa vám rozpadá život? Poradíme vám, čo s tým
Päť dôvodov, prečo si ženy vyberajú „zlých chlapcov“
Vojna pohlaví: Čo ženy najviac nenávidia na mužoch?




Komentáre