Život

Košickí gymnazisti vymysleli kognitívnu kartovú hru pre deti

"50 kariet s rôznymi úlohami a otázkami pomáha deťom rozvíjať kreativitu, kritické myslenie, zdokonaliť pamäť a zlepšiť komunikáciu."

TASR, 31. marca 2022 14:48
Didaktickú pomôcku v podobe kartovej hry vymysleli študenti košického Gymnázia Trebišovská v rámci programu Junior Achievement n.o. Foto:

Študentská JA firma COGITO z Gymnázia, Trebišovská 12 v Košiciach pôsobí pod záštitou celoslovenskej vzdelávacej organizácie Junior Achievement n.o. Tento vzdelávací program má študentov v priebehu jedného roka naučiť základom ekonomického a kritického myslenia a zároveň priniesť spoločnosti niečo nové.

"Keďže nám ako záleží na kvalitnom vzdelaní, vymysleli sme didaktickú pomôcku v podobe kartovej hry, ktorá je zameraná na rozvoj kognitívnych schopností. V balení sa nachádza 50 otázok/úloh, na ktorých sme pracovali spolu s psychiatrami a psychológmi z nemocnice UNLP v Košiciach, a pomocou ktorých si deti zdokonaľujú pamäť, komunikáciu, rozvíjajú kritické myslenie, získavajú schopnosť pracovať v tíme, kreatívne myslieť a samozrejme sa popritom aj zabavia" uviedla pre Webmagazín študentka a členka tímu košického gymnázia Lejla Drvenica z Tímu COGITO.

Táto hra je rovnako využiteľná v bežnom procese vzdelávania ako aj v rámci mimoškolských aktivít, kružkov či detských klubov detí. V nasledujúcich týždňoch sa tím zúčastní na Veľtrhu študentských firiem.

Komentáre