Život

Highlighty týždňa: Viete, kto sa stal Slovenkou roka 2015?

"Paul McCartney sa vzdal neresti, v Maďarsku padol Jackpot a Slovensko spoznalo najúspešnejšie ženy 2015. Prečítajte si minulotýždňové higlighty. "

Webmagazin.sk/TASR, 1. júna 2015 14:00
Na snímke Elena Kohútiková. Foto: TASR/Jakub Kotian
Úspešným slovenským ženám patril nedeľný večer (24.5.) v historickej budove Slovenského národného divadla. Slovenská verejnosť v priamom prenose RTVS spoznala víťazky 7. ročníka čitateľskej ankety Slovenka roka 2015. Ocenenia si prevzali herečka Jana Oľhová, redaktorka Barbora Demešová, prodekanka Andrea Čalkovská, prorektorka Eva Grey, primárka Elena Loumová, zjazdová lyžiarka Petra Vlhová, manažérka Andrea Cocherová a bankárka Elena Kohútiková, ktorá získala zároveň titul Absolútna Slovenka roka. Mimoriadne ocenenie za celoživotný prínos pre Slovensko si prevzala speváčka Marika Gombitová.


Zdroj: youtube.com

V Maďarsku padol druhý najvyšší jackpot


V maďarskej päťčíselnej stávkovej hre loto padol druhý najvyšší jackpot. Vyžrebované čísla 18, 55, 56, 83 a 90 znamenajú pre jediného výhercu 5.049.127.895 forintov (16,3 milióna eur). Jackpot sa kumuloval od vlaňajšieho 37. týždňa, naposledy padol 6. septembra 2014. Doposiaľ najvyššiu výhru v tejto stávkovej hre s hodnotou takmer 5,1 miliardy forintov (16,5 milióna eur) si odniesol výherca v novembri 2003.

Paul McCartney sa vzdal marihuany


Hudobník Sir Paul McCartney. Foto: TASR/AP
Paul McCartney sa nechal počuť, že sa po mnohých rokoch vzdal svojej slabosti pre marihuanu a teraz dáva prednosť vínu alebo "dobrej margarite". Bývalý člen skupiny Beatles povedal v sobotu novinám Daily Mirror, že nechcel dávať "s trávou" zlý príklad svojim deťom a vnúčatám. "Je to už dlho, čo som poslednýkrát fajčil (hašiš)," citovala ho agentúra AP. McCartney bol dlho užívateľom marihuany, v roku 1980 strávil dokonca 10 dní vo väzení po tom, ako ho zatkli pri pokuse o vstup do Japonska s veľkým množstvom tejto drogy. Britský spevák má 72 rokov a je zdravotne fit, už dlho však presadzuje vegetariánsky štýl života.

Dcéry B.B. Kinga tvrdia, že ho otrávili


Dve dedičky amerického bluesového hudobníka B.B. Kinga, ktoré otvorene kritizovali starostlivosť o legendárneho gitaristu v posledných dňoch jeho života, obvinili dvoch Kingových asistentov, že ho otrávili. Právny zástupca Kingovej pozostalosti Brent Bryson však tieto tvrdenia označil za absurdné a polícia vyhlásila, že vyšetrovanie vraždy nevedie. Obvinenia sa objavili niekoľko dní po tom, čo mala verejnosť cez víkend možnosť vidieť Kingove vystavené pozostatky v Las Vegas.

ODPORÚČAME AJ:
Prší a vy ste doma s malým dieťaťom? Poradíme vám, ako sa nezblázniť
Vojna pohlaví: Čo ženy najviac nenávidia na mužoch?
Deň Afriky: Päť častých mýtov, ktoré sa spájajú s týmto kontinentom
Máte doma hanblivé dieťa? Vieme, ako mu pomôcť
Ako sa zmenili ľudské kosti? Výrazne k horšiemu

Komentáre