Život

Highlighty týždňa: Playboy bez nahých žien?

"Viete si predstaviť legendárny mesačník bez fotografií obnažených hviezd?"

Webmagazin.sk/TASR, 19. októbra 2015 11:00
Titulka prvého čísla časopisu Playboy z decembra 1953 s fotografiou herečky Marylin Monroe. Foto: TASR/AP
Americký časopis Playboy vraj po niekoľkých desaťročiach prestane zverejňovať zábery nahých žien, vďaka ktorým sa stal kedysi známym. Mesačník by mal vychádzať od budúcej jari v novej podobe a hoci neprestane ukazovať ženy v provokatívnych pózach, nemali by sa už na záberoch objavovať úplne nahé. Príslušný návrh redakcie odsúhlasil v súčasnosti 89-ročný zakladateľ časopisu Hugh Hefner. Tvorcovia Playboya vzhľadom na túto situáciu považujú za prežitok podnecovať fantáziu mužov fotografiami obnažených hviezd, ako boli v minulosti Madonna, Sharon Stone či Naomi Campbell.

Miro Žbirka predstavil fanúšikom nový album Miro


Miro je názov nového dvojalbumu, ktorý prichádza v týchto dňoch na pulty obchodov s hudobnými nosičmi. Na špeciálnom koncerte ho slovenský Paul McCartney predstavil vo štvrtok večer (15.10.) v legendárnom bratislavskom V-klube, kde Žbirka ako muzikant začínal. Dal si tak elegantný darček k blížiacim sa narodeninám. Do života ho uviedli hostia z Londýna Pete Brown, textár slávnej skupiny Cream Erica Claptona a producent albumu Rob Cass. Spolu s nimi prišiel aj Pearse MacIntyre, ktorý nahrával gitary pre jednotlivé songy.



Trenčianska Pohoda je nominovaná medzi najlepšími festivalmi sveta


Ilustračné foto. Foto: TASR/Radovan Stoklasa
Festival Pohoda je nominovaná v súťaži medzi 32 najlepšími festivalmi sveta v rámci UK festival Awards. To, či premení obe nominácie na víťazstvá vo svojich kategóriách, majú odteraz v rukách aj slovenskí fanúšikovia. European Festival Awards je otvoreným ringom pre všetky festivaly zo starého kontinentu. Pohoda si v kategórii Best Medium Sized Festival zmeria sily aj s festivalmi ako Melt, Creamfields, OFF či Open Air St. Gallen. V ankete o najlepší európsky festival European Festival Awards už Bažant Pohoda zabodovala aj v minulosti.

V kinách možno vidieť nové fantazijné dobrodružstvá Petra Pana


Nový film anglického režiséra Joe Wrighta "Pan: Cesta do Krajiny – Nekrajiny" mal v nedeľu v Bratislave premiéru. Fantazijný dobrodružný príbeh chlapca si v priestorovom vizuálnom 3D prevedení pozrelo aj veľa rodín s deťmi. Do slovenských kín sa film dostane od 22. októbra. Jeho dej je doteraz nevyrozprávaným príbehom o tom, ako sa z malej siroty Petra stane hrdina, navždy známy ako Peter Pan.



ODPORÚČAME AJ:
Päť dôvodov, prečo veriaci nemajú radi ateistov
Obchod s ľuďmi: Obeťami sú najmä Rómovia, vykorisťujú ich v Anglicku
Vedci odhalili vzorec pre dokonalý polliter piva
Chrípková sezóna začína: Vieme, ako sa jej vyhnúť
Túto jeseň vládnu matné rúže: Ktorý sa k vám najviac hodí?

Komentáre