Život

Highlighty týždňa: Samovražda, režisér, vrah a pivo

"Príčinou smrti amerického herca Robina Williamsa bola samovražda, svet pozná Bin Ládinovho vraha a až dva milióny ľudí v Európe si život bez piva nevie predstaviť."

Webmagazin.sk/TASR, 10. novembra 2014 8:00
Foto: TASR/AP


Telo 63-ročného herca Robina Williamsa sa našlo 11. augusta tohto roku v jeho dome v Tiburone v oblasti Sanfranciského zálivu. Úrad šerifa okresu Marin uviedol, že herec zomrel na následky udusenia spôsobeného obesením. V jeho tele sa nenašli stopy po alkohole ani zakázaných drogách. Pred smrťou užil lieky predpísané lekárom, ale len v stanovenej dávke.

Voči bubeníkovi stiahli obvinenie


Prokuratúra na Novom Zélande stiahla obvinenie voči bubeníkovi hardrockovej kapely AC/DC Philovi Ruddovi za pokus o najatie nájomného vraha. "Dôkazy boli nepresvedčivé," citovala agentúra DPA zo stanoviska prokurátora Grega Hollistera-Jonesa. Ďalšie podrobnosti žalobca neuviedol. Upozornil však na to, že voči 60-ročnému Ruddovi existujú aj ďalšie obvinenia - za údajné vyhrážanie sa vraždou a menej závažné obvinenie z prechovávania drog.



Usámu bin Ládina zabil Rob O'Neill



Príslušník elitnej jednotky amerického námorníctva Navy SEALs, ktorý tvrdil, že v máji 2011 zastrelil počas tajnej akcie v pakistanskom Abbottabade vodcu teroristickej siete al-Káida Usámu bin Ládina, bol identifikovaný ako Rob O'Neill. Informoval o tom denník Sydney Morning Herald. Televízny kanál Fox News ešte koncom októbra avizoval, že meno vojaka odhalí v dvojdielnom dokumentárnom filme, ktorý plánoval odvysielať 11. a 12. novembra.

Podľa Sydney Morning Herald však exkluzívne odhalenie mena vojaka zmaril bulvárny denník The Daily Mail. Ten v "exkluzívnej" reportáži označil 38-ročného Roba O'Neilla za muža, ktorý bin Ládina zastrelil. Do hlavy ho údajne zasiahol trikrát.



Oliver Stone chce natočiť dokument o Vladimirovi Putinovi


Americký filmový režisér, scenárista a producent Oliver Stone chce natočiť dokument o ruskom prezidentovi Vladimirovi Putinovi. Oliver Stone počas návštevy Moskvy zdôraznil, že nemá v úmysle natočiť hraný film, radšej by urobil s Putinom rozhovor. "Rád by som urobil s ním rozhovor, pretože reprezentuje odlišný názor, ktorý Američania nepočujú," konštatoval režisér.

Pivo uživí v Európe až dva milióny rodín


Podľa neformálneho europarlamentného pivného klubu v Bruseli je výroba piva jedným z najtradičnejších remesiel, aké v Európe máme, je spojené s kultúrou a tradíciou. Vďaka pivu sú v Európskej únii vytvorené asi dva milióny pracovných miest.

ODPORÚČAME AJ:
Princ William robil v utajení príležitostné práce
Desať sexi trikov pre nezabudnuteľnú svadobnú noc
Prekvapenie na tanieri: Pizza, ktorú si objednáte, vás môže šokovať
Putin je druhý rok po sebe najmocnejším mužom sveta
Highlighty týždňa: Hviezdil božský Kája, Jana Kirschner aj Winton

Komentáre