Život

Highlighty týždňa: Miro Žbirka prichádza s novinkou Live

"Prečítajte si, čo zaujímavé sa stalo počas minulého týždňa."

Webmagazin.sk, 28. septembra 2015 12:00
Na archívnej snímke spevák Miro Žbirka. Foto: TASR - Pavel Neubauer
Album Mira Žbirku s názvom Miro je novinkou na pultoch slovenských obchodov s hudobnými nosičmi. Z tejto platne rotuje v slovenskom éteri nový singel s názvom Live. Je druhým po Piesni prišla z Londýna z platne, ktorú vydáva spoločnosť Universal Music. Singel Live má okrem slovenskej verzie, ktorú otextoval Kamil Peteraj, aj anglickú s textom Petea Browna, má názov I'm With you.



Austrália zamietla vízum spevákovi Chrisovi Brownovi


Austrália zamietla žiadosť amerického speváka, laureáta hudobnej ceny Grammy, Chrisa Browna o vstupné vízum iba deň predtým, ako mali ísť do predaja vstupenky na jeho plánované decembrové turné. Dôvodom zamietnutia je domáce násilie v jeho minulosti. V roku 2009 bol odsúdený za útok na speváčku Rihannu, s ktorou vtedy chodil. Plagáty pozývajúce na Brownovo turné boli prelepené nápisom "Bijem ženy".

Slovenským kandidátom na cenu Oscar je film Koza


Slovenská filmová a televízna akadémia (SFTA) navrhla na cenu americkej Akadémie filmových umení a vied (AMPAS) v kategórii cudzojazyčný film snímku Koza režiséra Ivana Ostrochovského. Slovenského nominanta na prestížne filmové ocenenie Oscar vyberali členovia SFTA zo siedmich snímok, ktorých producenti potvrdili, že spĺňajú podmienky AMPAS.



Pieseň Happy Birthday to You sa stala voľne šíriteľným dielom


Najznámejšia narodeninová pieseň na svete Happy Birthday to You sa stala voľne šíriteľným dielom. Rozhodol o tom súd v americkom Los Angeles. Narodeninový hit vznikol v roku 1893. utorské práva od 80. rokov 20. storočia vlastnila vydavateľská spoločnosť Warner/Chappell Music.

ODPORÚČAME AJ:
Fľaška pre bábätká môže zachraňovať životy a zbavovať vodu baktérií
Ak chce rodič predísť úrazu dieťaťa, mal by sa vžiť do jeho kože
Netradičné, ale funkčné: Vyskúšajte čistenie zubov kokosovým olejom

Komentáre