Život

Highlighty týždňa: Cyrano z predmestia sa vracia na divadelné dosky

"Fotograf TASR získal prestížne ocenenie. Anne Hathawayová má hviezdu na Chodníku slávy. Uviedli film o Eltonovi Johnovi. "

TASR/Webmagazin.sk, 20. mája 2019 8:00
Na snímke herec Ján Slezák počas tlačovej konferencie Divadla Nová scéna k premiére naštudovania slovenského muzikálu Cyrano z predmestia 14. mája 2019 v Bratislave. Foto: TASR/Jakub Kotian
Skoro po 42 rokoch sa muzikál Cyrano z predmestia vracia na bratislavskú Novú scénu. Za svoj si ho zobrala mladá herecká generácia. V réžii Patrika Vyskočila a dramaturgii Dávida Hartla sa v hlavných úlohách Cyrana predstavia v alternácii Ján Slezák a Lukáš Pišta, v postave Roxany alternujú Mirka Gális Partlová a Romana Dang Van, v úlohe Jána Dárius Koči a Vladislav Plevčík.

Prvý slovenský rockový muzikál z pera libretistky Alty Vášovej, autorov hudby Mariána Vargu, Pavla Hammela a textárov Kamila Peteraja a Jána Štrassera mal premiéru na Novej scéne 8. októbra 1977.



Ocenili fotografa TASR


Mimoriadnu cenu Literárneho fondu za novinársku tvorbu v roku 2018 získal v kategórii novinárska fotografia Michal Svítok z Tlačovej agentúry Slovenskej republiky (TASR). Podľa poroty "dokázal svojím fotoaparátom zachytiť neopakovateľný moment v činnosti ľudí". Išlo o prácu hokejového rozhodcu, ktorý sa snažil objektívne posúdiť situáciu pri bránke.

"Vyskočil na bránku a visel tam nejakú sekundu, aby kontroloval situáciu, čo sa tam presne deje. Bol to zaujímavý moment, ale nečakal som, že tá fotografia bude mať až taký úspech," uviedol v rozhovore pre TASR k úspešnému záberu s názvom Rozhodca, ktorý vznikol počas hokejového zápasu USA - Slovensko na zimných olympijských hrách (ZOH) v Pjongčangu. Spoznajte ďalších TOP fotografov TASR.

Na snímke rozhodca kontroluje situáciu na bránke Jána Laca (Slovensko) v zápase B-skupiny USA - Slovensko na zimných olympijských hrách v Pjongčangu, 16. februára 2018 v Kangnungu. Foto: TASR - Michal Svítok



Film o Eltonovi Johnovi

Anglický spevák a skladateľ Elton John sa na filmovom festivale v Cannes zúčastnil premiéry filmu "Rocketman", ktorý rozpráva o jeho dlhoročnej hudobnej kariére. Sedemdesiatdvaročný spevák, ktorý kedysi zabával fanúšikov stojkami na klavíri, mal vo štvrtok v Cannes problémy s chôdzou, keď pózoval fotografom na červenom koberci.

Elton John vlani oznámil koniec svojej desaťročia trvajúcej hudobnej kariéry. Svoj prvý štúdiový album Empty Sky vydal v roku 1969.

Na snímke zľava herec Taron Egerton a spevák Elton John počas príchodu na premiéru filmu Rocketman na 72. ročníku medzinárodného filmového festivalu v Cannes 16. mája 2019. Foto: TASR/AP


Hviezda Anne Hathaway

Americká herečka a speváčka Anne Hathawayová sa pridala k umelcom, ktorí majú hviezdu na Hollywoodskom chodníku slávy v Los Angeles.

Jej cestu k úspechu otvoril v roku 2001 film Denník princeznej, neskôr nasledovali roly v snímkach Diabol nosí Pradu, Debbina 8 či Skrotená hora. Za vedľajšiu roku v muzikálovom filme Bedári dostala v roku 2013 filmovú cenu Oscar. Momentálne ju možno vidieť v kinách vo filme Podfukárky (The Hustle).

Na snímke americká herečka a speváčka Anne Hathawayová má od 9. mája 2019 svoju hviezdu na Hollywoodskom chodníku slávy v Los Angeles. Foto: TASR/AP

Komentáre