Život

Facebook je minulosťou. Tieto aplikácie sú v kurze

"Odvtedy, čo Mark Zuckerberg založil známu sociálnu sieť, jej vo virtuálnom svete pribudlo niekoľko konkurencií. Zaregistrujete sa?"

Tomáš Kušnír, 12. júla 2015 13:00
Ilustračné foto. Foto: TASR/AP
Nebaví vás starý známy Facebook a máte už po krk toho, ako si vaši priatelia stále menia nálady a statusy o vzťahu? Život sa teraz deje niekde úplne inde. Skúste si osvojiť tieto aplikácie a buďte priekopníci v ich používaní.

Twitter


Ilustračné foto. Foto: TASR/AP
Vznikol v roku 2006 a jeho zakladateľom je Jack Dorsey. Táto sociálna sieť, ktorá predstavuje akéhosi štebotajúceho vtáčika, je založená na krátkych mikroblogoch so 140 znakmi. Chcete vedieť, čo robí vaša obľúbená celebrita? Začnite ju sledovať, staňte sa jej followerom a neunikne vám jediný detail. Súčasťou pridávania tweetov sú veľmi populárne hashtagy, čiže mriežky, ktoré charakterizujú vaše pocity alebo predmet vášho mikroblogu.

Instagram


Ilustračné foto. Foto: TASR/AP
Na rozdiel od Twitteru je Instagram na Slovensku často využívaný. Čoraz viac a viac ľudí pridáva svoje fotky cez túto mobilnú aplikáciu. Je založená na zdieľaní fotografií. Taktiež sú tu populárne hashtagy, pomoc ktorých sa dostanete k užívateľom s podobnými záujmami. Nemáte program na úpravu fotiek? Nič sa nedeje, pretože Instagram vám ponúka zopár zaujímavých filtrov, ktoré možno aplikovať na fotografie. Zaujímavý je fakt, že aplikácia nekonkuruje Facebooku a iným sociálnym sieťam. Umožňuje pridávať fotografie aj na ostatné stránky. Instagram má iba päť rokov, no už teraz patrí k aplikáciám, ktoré by ste mali mať vo svojom mobile.

Snapchat


Ilustračné foto. Foto: snapchat.com
Pôvodný názov bol Picaboo. Aplikácia Snapchat je založená na jednoduchom posielaní fotiek. Môžete tam pridať vtipný komentár a poslať zaujímavý moment z vášho života nejakému priateľovi. Fotografiu si potom musí pridržať, v opačnom prípade sa vymaže. Na Slovensku ju nepoužíva veľa ľudí, no v Amerike sa teší stále väčšej obľube.

Vine


Ilustračné foto. Foto: vine.co
Službu Vine vlastní Twitter. Krátko po založení túto aplikáciu odkúpil. V čom je výnimočná? Umožňuje pridávať krátke, šesťsekundové videá. Môžete ich hneď upraviť a dať do takej podoby, akej chcete. V dnešných časoch sa ľuďom nechce pozerať päťminútové videá. Krátky "vine" si ale pozrú všetci. Na záver si pozrite zostrih niekoľkých vtipných videí.


Zdroj: youtube.com

ODPORÚČAME AJ:
Šesť faktov, ktoré ste o bozkávaní nevedeli
Slováci majú najradšej čokoládovú a vanilkovú zmrzlinu
Sociálne siete vám pomôžu nájsť prácu, treba ich správne používať
Čím je žena inteligentnejšia, tým menej túži po deťoch
Tieto typy ľudí si v živote udržte

Komentáre