Zdravie

Od pondelka začal platiť aj COVID automat pre šport

"Vláda prijala v piatok 16. apríla spresňujúce uznesenie, na základe ktorého prišlo k ďalšiemu uvoľňovaniu opatrení. Tie sa týkajú aj športu. "

TASR, 19. apríla 2021 16:57
Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jaroslav Novák
Bratislava 19. apríla (TASR) - Opatrenia sa od pondelka uvoľnili aj v športovaní, pretože začal platiť COVID automat pre šport. Športovci sa tak vďaka nemu budú môcť riadiť jasnými pravidlami. Informuje o tom Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR na svojom webe.

Zástupcovia rezortu školstva uskutočnili za posledné mesiace rokovania a stretnutia s lekárskym konzíliom, predstaviteľmi Úradu verejného zdravotníctva SR, ministrami aj členmi vlády. Chceli tak dostatočne vysvetliť a komunikovať možnosti, ako uvoľniť opatrenia v oblasti športu. "Výsledkom je kompromis a veľmi optimistická prognóza uvoľňovania v ďalších fázach v rýchlejšom slede," ozrejmil štátny tajomník ministerstva školstva pre oblasť športu Ivan Husár.

Vláda prijala v piatok 16. apríla spresňujúce uznesenie, na základe ktorého prišlo k ďalšiemu uvoľňovaniu opatrení. Tie sa týkajú aj športu. Od 19. apríla sa do praxe zavádza COVID automat pre šport, ako nosné opatrenie z dielne sekcie športu rezortu školstva. "Podľa druhu športu automat prezradí organizovaným i rekreačným športovcom, ako bezpečne vykonávať obľúbenú aktivitu v exteriéri aj interiéri. Aj keď zatiaľ iba v obmedzenom režime," povedal Husár.

Aktuálne je v platnosti III. stupeň varovania. Podľa informácií zverejnenými na webe rezortu školstva platí, že prevádzka fitnescentier nie je povolená. Na vnútorných športoviskách môže byť šesť športovcov a jeden tréner, avšak musí platiť zároveň aj minimálne 35 metrov štvorcových na jedného športovca. Na vonkajších športoviskách zas šesť športujúcich ľudí a jeden tréner na sektor. Individuálny šport v prírode môže realizovať v skupine maximálne šestica osôb a na plavárňach môže byť tiež šesť športovcov a jeden tréner. Rezort školstva uviedol, že športovci sa môžu riadiť opatreniami zverejnenými na webovej stránke www.covidsport.sk.

Komentáre