Zdravie

Moderný doplnok, ktorý sa postará o vaše zdravie a ľahký krok

"Napriek množstvu špeciálnych zariadení je pre mnohých ľudí cvičenie na profesionálnych prístrojoch nebezpečné a rizikové."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 13. mája 2021 15:36
Foto: baranq/Shutterstock.com
Vek a s ním pribúdajúce chronické ochorenia jednoducho nepustia. Preto sa stáva aj obyčajná chôdza jediným bezpečným a jednoduchým spôsobom, ako donútiť naše telo pracovať a rozhýbať jeho jednotlivé časti. Aj pri takejto fyzickej aktivite však môžete organizmu spôsobiť neprimeranú záťaž.

Nerovnomerné namáhanie dolných a horných končatín a nesprávna koordinácia pohybov rúk i nôh môžu viesť k vážnym poraneniam a poškodeniu tela. Existuje však jeden univerzálny doplnok, vďaka ktorému budú vaše kroky ľahké, správne a bezbolestné. Tak si poďme o ňom niečo povedať.

Kvalitné trekingové palice
Vedeli ste o tom, že pravidelná chôdza znižuje riziko srdcových chorôb? Je to vynikajúce kardio cvičenie v každom veku, ktoré vám môže pomôcť znížiť hladinu zlého cholesterolu a zvýšiť hodnoty toho dobrého.

Viaceré štúdie tiež preukázali, že už 30 minút intenzívnej chôdze denne vám môže pomôcť normalizovať krvný tlak a znížiť riziko mozgovej príhody asi o 27 %.

Dlhé prechádzky sú tiež skvelým spôsobom, ako udržiavať stehná a lýtka v dobrej kondičke. A pokiaľ k tomu pridáte chôdzu po schodoch alebo do svahu, cvičenie bude ešte efektívnejšie. Dôležité však pritom je, sledovať svoj postoj a snažiť sa pohybovať čo najplynulejšie.

No a práve v tom vám môžu veľmi dobre pomôcť kvalitné trekingové palice. Ide o univerzálny doplnok, ktorý sa postará o vaše zdravie a ľahký krok.

Moderné karbónové trekingové palice sú pre pohyb a chôdzu tela v menej či viac náročných terénoch skvelou oporou, pretože mu zaručujú potrebnú stabilitu aj v tých najnáročnejších podmienkach. Samozrejme, závisí od dobrého výberu.

Súhra dôležitých vlastností a použitia
Ak si chcete vybrať ten najlepší model trekingových palíc, mali by ste mať na pamäti niekoľko dôležitých faktorov. Prvým je ten, že tieto pomôcky si nemôžete vyberať len na základe ich charakteristických vlastností, ale aj vzájomného súladu s podmienkami, v ktorých ich budete najčastejšie používať.

Univerzálne teleskopické modely však touto súhrou disponujú a dokážu sa vám aj špecifickému terénu veľmi jednoducho prispôsobiť. Ich mobilitu oceníte aj pre jednoduchú manipuláciu a možnosť niesť ich v batohu, bez toho, aby zvýšili jeho hmotnosť a vaše zaťaženie.

Tak si vyberte správne a uvidíte, že nová trekingová palica vám do dlane naozaj „sadne“. Aj tento jednoduchý doplnok sa predsa môže postarať o vaše zdravie i ľahký, ladný krok.

Komentáre