Zdravie

Chýba vám na prácu viac energie? Toto vás určite preberie

"Každý z nás sa s tým raz určite stretol. Práce je veľa, ale energie a motivácie na jej úspešné dokončenie bez chýb a stresu zo dňa na deň menej."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 15. júna 2021 15:19
Foto: Prostock-studio/Shutterstock.com
Ak sa k tomu pridá zlý spánok, depresia, migréna alebo problémy v rodine, myšlienky na prácu sú naozaj minimálne. Pokiaľ ale pri práci potrebujeme myslieť a logicky uvažovať, nie je to žiadna dobrá správa.

Máme preto pre vás triky, ktoré vám pomôžu obnoviť sily a získať späť stratenú chuť do práce.

Výberová káva priamo z pražiarne
Káva je najznámejší a najobľúbenejší nápoj, ktorý má nielen výraznú chuť, ale aj stimulujúci účinok, ktorý vám pri vypracovaní zložitej rigoróznej práce rozhodne pomôže.

Povzbudenie je možno najznámejšia vlastnosť kávy. A môže za to skutočnosť, že kofeín je psychostimulant, ktorý rozpumpuje srdce, ktoré spolu s krvou pošle kofeín priamo do mozgu, kde blokuje neurotransmiter adenozín. Adenozín sa podieľa na prenose energie, potláča vitalitu a stimuluje spánok. Po dávke kofeínu je jeho práca blokovaná.

Samozrejme, záleží tiež od kvality kávy, ktorá by rovnako ako potraviny, mala byť čerstvá. Preto je výberová káva EBENICA dodávaná k až vám domov priamo z pražiarne tým najlepším riešením, ako si tento nápoj vychutnať a telo jeho účinkami zároveň povzbudiť. Presvedčte sa.

Vhodný čas a miesto na odpočinok
Treba si ho nájsť aj v prípade, ak ste priamo v kancelárií a nemôžete si vyložiť nohy na stôl a na pár minút si zdriemnuť. Stačí si rozdeliť celý deň v práci na určité časové odseky a s pomocou štýlových hodiniek sledovať, kedy je vhodná chvíľa na odpočinok. Duševná práca v uzavretom priestore a v sedavej polohe tela vie byť niekedy náročnejšia ako tá fyzická za pásom.

V dnešnej dobe je preťaženie vášho mozgu informáciami jednoducho také silné a zároveň rovnaké ako úpal v Saharskej púšti. A dokonca aj príznaky sú veľmi podobné: poruchy spánku, rozptýlená pozornosť a oneskorená reakcia tela. Náš mozog je informačným šumom zo všetkých strán jednoducho preťažený.

Zmena typu prostredia a pravidelné prestávky vám preto nabrať energiu určite pomôžu. Vyberte sa teda do prírody a načerpajte z nej nielen silu, ale aj kopec dobre nálady.

Komentáre