Zdravie

Ako rýchlo schudnúť brucho

"Už je to pár mesiacov, čo sa vaša rodina rozrástla o nového človiečika a vy ste našli nový zmysel života. "

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 30. marca 2022 11:40
Foto: unsplash.com
Aj keď ale okolo toho drobčeka neustále beháte a možno ho aj stále dojčíte, stále sa stretávate s nejakým tým kilom navyše a zväčšeným bruškom. Tiež z okolia počúvate, či náhodou nečakáte ďalší prírastok do rodiny? Nebojte, nie ste v tom sama. A my vám poradíme, ako sa toho bruška rýchlo zbaviť.

Bruško trápi mnohé z nás

Tuk v oblasti bruška trápi nejednu z nás a to nielen tie, ktoré majú nejaké to kilo navyše, ale aj tie štíhle. Čím je človek starší, tým horšie sa ho zbavuje, takže je najlepšie začať ho riešiť včas. Nie je dôvod to odkladať, pretože potom nezačnete nikdy alebo až keď už bude neskoro.
Foto: unsplash.com

Základom je zdravý jedálniček

Každá mamička nám dá určite za pravdu, že starostlivosť o dieťatko je často náročná, sú jednoducho aj chvíle, kedy si sotva vypijete čaj alebo kávu, o tom, že by ste doma upratali môžete len snívať.

Niekto by povedal, že je to len o vôli, na druhú stranu, každé dieťa je iné, niektoré jednoducho tú pozornosť vyžadujú. Lenže nejesť počas dňa? To je jednoducho zle. Potom sa nemôžete diviť, že sa tuku v oblasti bruška nemôžete zbaviť.

Keď sa odhodláte k zmene, začnite úpravou stravovacích návykov. Zabudnite na bublinkové sladené minerálky, sušienky a čokoládové tyčinky, ktoré vám rýchlo majú dodať stratenú energiu. Vyhnite sa aj vyprážaným jedlám a polotovarom.

Na jedálniček zaraďte dostatok kvalitných bielkovín, znížte príjem tukov aj rafinovaných cukrov.
Každý deň začnite raňajkami, nepodceňujte ani obed alebo večeru. Cez deň si doprajte nejakú malú desiatu bohatú na proteíny. Čo tak proteínový koktail alebo tyčinka?
Jedzte dostatok čerstvého ovocia a zeleniny, doprajte si rôzne semienka a oriešky, keď už si dáte pečivo, siahnite po tom celozrnnom.
Na hladovanie zabudnite, len si spomalíte metabolizmus a vaše telo nebude fungovať dostatočne efektívne.
Strážte si aj pitný režim. Pite priebežne po celý deň, nesnažte sa večer dohnať to, čo ste cez deň premeškali.

Hýbte sa
Nebudeme si nič nahovárať, bez cvičenia to jednoducho nepôjde. Pohyb k nášmu životu patrí. Nemusíte ale hneď kupovať permanentku do fitka, zo začiatku stačia pravidelné svižné prechádzky a dvakrát týždenne chvíľka na cvičenie. To zvládnete aj počas starostlivosti o dieťatko, nie?

Náš tip: Vyskúšajte drepy alebo výpady, ktoré zamestnajú skoro všetky svaly na tele a zvýšite tak výdaj energie a tvarovanie svalov.

Nepodceňujte ani kvalitný spánok

Spánok naše telo potrebuje, bez neho by nemohlo fungovať. Musí ale ísť o kvalitný spánok, počas ktorého telo zregeneruje a načerpá stratené sily.

Že sa vám zle spí? Skúste si vytvoriť určitý rituál. Pred spaním v spálni vyvetrajte, neprekurujte v nej a choďte spať a vstávajte každý deň zhruba v rovnaký čas. Uvidíte, že ako si na to telo zvykne, zaspíte ako bábätko a ráno sa prebudíte oddýchnutá.

Komentáre