Technológie

Nové štandardy v oblasti umelej inteligencie na veľtrhu IFA 2024

"HONOR stanovil nové štandardy v oblasti umelej inteligencie na veľtrhu IFA 2024 s platformami PC a AI Agent na zariadení s procesorom Snapdragon a detekciu „deepfake“ s pomocou umelej inteligencie. "

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 9. septembra 2024 16:30
Foto: HONOR
Spoločnosť HONOR na veľtrhu IFA 2024 predstavila tri prelomové riešenia mobilnej umelej inteligencie: AI PC s procesorom Snapdragon® X Elite, AI Agent a AI Deepfake Detection platformy. Spustenie sprevádzala podnetná panelová diskusia s generálnym riaditeľom HONOR Georgeom Zhaom, Alexom Katouzianom, generálnym riaditeľom MCX Group v spoločnosti Qualcomm Technologies, Inc., a Markom Lintonom, viceprezidentom pre partnerský predaj v spoločnosti Microsoft. Spoločne preskúmali prepojenie umelej inteligencie a technológie Snapdragon a diskutovali o tom, ako tieto inovácie formujú budúcnosť mobilnej umelej inteligencie.

Pokiaľ ide o mobilnú výpočtovú techniku, AI nie je len módne slovo, je to revolúcia,“ povedal George Zhao, generálny riaditeľ spoločnosti HONOR. „V spoločnosti HONOR sme odhodlaní spolupracovať s našimi partnermi na poskytovaní výkonných funkcií AI a bezproblémovej konektivity a zároveň chrániť súkromie našich zákazníkov. Otvorenou spoluprácou s lídrami v odvetví vytvárame zariadenia, ktoré posilňujú jednotlivcov a nanovo definujú, čo je možné.

V spoločnosti Qualcomm Technologies veríme, že NPU je kľúčom k odomknutiu skutočného potenciálu umelej inteligencie vo výpočtovej technike,“ dodal Alex Katouzian, generálny riaditeľ MCX Group, Qualcomm Technologies, Inc.Vďaka svojmu špičkovému výkonu NPU umožňuje Snapdragon X Elite počítačom poháňaným umelou inteligenciou, ako je HONOR MagicBook Art 14, poskytovať zážitky novej generácie. Používatelia nielenže uvidia výrazné zvýšenie výkonu, ale účinnosť NPU sa premietne aj do dlhšej výdrže batérie, čo používateľom umožní, aby zostali dlhšie produktívni.“

HONOR MagicBook Art 14 Snapdragon: Predefinovanie počítača v ére mobilnej AI
PC svet prechádza radikálnou transformáciou, ktorá je spôsobená pokrokom v umelej inteligencii a príchodom platformy Snapdragon. Snapdragon HONOR MagicBook Art 14 je podporovaný schopnosťami umelej inteligencie na úrovni HONOR, vyvinutý v spolupráci s poprednými odborníkmi v tomto odvetví a predstavuje novú éru výpočtovej techniky.



HONOR MagicBook Art 14 Snapdragon má elegantný, kompaktný dizajn a zázračne ľahkú konštrukciu. Okrem robustných hardvérových a softvérových riešení obsahuje špičkové možnosti umelej inteligencie na úrovni platformy, ktoré zaisťujú bezkonkurenčnú produktivitu a používateľskú skúsenosť. HONOR prenáša funkcie, ktoré sú synonymom smartfónov, do notebookov a uvádza na trh doteraz najľahší a najtenší počítač s umelou inteligenciou s hmotnosťou približne 1 kg a hrúbkou 1 cm. HONOR MagicBook Art 14 Snapdragon poskytuje pohlcujúci vizuálny zážitok a je vybavený podmanivým 14,6-palcovým dotykovým displejom HONOR FullView s krištáľovo čistým rozlíšením 3,1K. Má tiež vynikajúci pomer obrazovky k telu 97 %, čo je najväčší pomer medzi 14-palcovými notebookmi. HONOR MagicBook Art 14 Snapdragon je poháňaný procesorom Qualcomm Snapdragon X Elite, ktorý posúva počítačový zážitok na novú úroveň z hľadiska výkonu, efektivity a bezpečnosti.

HONOR MagicBook Art 14 Snapdragon tiež umožňuje plynulý prechod aplikácií Windows na architektúre X86 na Windows na architektúre Snapdragon. Na základe dlhoročného výskumu ekosystému vytvorila spoločnosť HONOR knižnicu Hotspot, ktorá využíva umelú inteligenciu na úrovni platformy na identifikáciu často používaných scenárov a efektívne spúšťanie optimalizácií. HONOR zlepšil priemerné časy spúšťania o 16 % v rôznych aplikáciách pre Windows prostredníctvom optimalizácií. K dnešnému dňu spoločnosť HONOR optimalizovala celkovo 14 špičkových aplikácií v šiestich hlavných kategóriách vrátane prehliadačov, online stretnutí, médií, kancelárskeho a sociálneho softvéru a nástrojov.

HONOR MagicBook Art 14 Snapdragon bude čoskoro dostupný v Nemecku, Francúzsku a Taliansku. Ak si chcete tento produkt predobjednať, navštívte internetový obchod HONOR teraz na www.honor.com.

Plynulé AI zážitky vylepšené technológiou MagicRing
V ére mobilnej umelej inteligencie umožní bezproblémová konektivita naprieč operačnými systémami používateľom využiť potenciál umelej inteligencie kdekoľvek. Na rozdiel od manuálneho pripojenia „point-to-point“ v tradičných riešeniach HONOR MagicRing umožňuje automaticky pripojiť viacero zariadení na rovnakom účte s nízkou spotrebou energie.

MagicRing spája nielen zariadenia, ale aj služby naprieč zariadeniami. Riešenie tiež umožňuje používať rovnakú súpravu klávesnice a myši pre viacero zariadení, prijímať hovory a upozornenia na inom zariadení ako smartfóne a ovládať fotoaparát smartfónu na počítači. Vďaka bezpečnému a plynulému toku služieb a informácií medzi zariadeniami uľahčuje MagicRing prácu s AI na viacerých zariadeniach. Napríklad Cocreator, ako jeden z typických scenárov zážitku zo systému Windows na Snapdragone, umožňuje používateľom vytvárať fantastické umelecké diela pomocou jednoduchých kresieb. Vďaka technológii MagicRing môžu používatelia bezproblémovo pristupovať k aplikácii Cocreator na svojom HONOR MagicPad 2 a kresliť majstrovské diela pomocou ceruzky Magic-Pencil. Medzitým môžu tiež použiť AI Zmizík zo smartfónu HONOR Magic V3 na HONOR MagicBook Art 14 Snapdragon, aby zažili bezkonkurenčnú úroveň pohodlia mobilnej AI.

HONOR AI Agent: Prvý agent umelej inteligencie na zariadení pre otvorený ekosystém
HONOR AI Agent je revolučný, vždy zapnutý osobný asistent navrhnutý tak, aby zlepšoval a zjednodušoval každodenný život používateľov. Vďaka intuitívnemu pochopeniu požiadaviek a zámerov používateľov prostredníctvom technológie jazykovej analýzy a povedomia o používateľskom rozhraní sa AI agent učí zo svojich zvykov a prostredia zariadenia a dokáže inteligentne prijímať rozhodnutia vo viacerých aplikáciách a službách. Táto schopnosť umožňuje automatizovať zložité úlohy. HONOR predviedol, ako nájsť a zrušiť nechcené predplatné v rôznych aplikáciách pomocou niekoľkých jednoduchých hlasových príkazov na svojich smartfónoch.



Pri pohľade do budúcnosti je HONOR AI Agent pripravený stať sa kľúčovým prvkom mobilnej AI. Očakáva sa, že bude uvedený na trh v Číne so sériou HONOR Magic7 koncom tohto roka. Táto inovácia znamená nielen skok v technológii, ale tiež predznamenáva novú éru, v ktorej sa umelá inteligencia bez problémov začlení do našej dennej rutiny, čím sa zvýši naša každodenná produktivita a efektivita.

Prvá technológia na svete na detekciu deepfake videí priamo v zariadení
S rastúcou sofistikovanosťou technológie deepfakes sa výrazne zvyšuje potenciál zneužitia vrátane krádeže identity a šírenia dezinformácií. Technológia AI Deepfake Detection od spoločnosti HONOR priamo v zariadení je prelomové riešenie určené na ochranu používateľov pred čoraz častejšou hrozbou deepfake podvodov.



Tento inovatívny detekčný systém využíva pokročilé algoritmy na starostlivú analýzu rôznych prvkov vrátane syntetických nedokonalostí na úrovni pixelov, artefaktov kompozície hrán, kontinuity medzi obrázkami, konzistencie účesu okolo tváre a uší a umiestnenia syntetických stôp. Preskúmaním týchto charakteristík dokáže technológia presne identifikovať upravený obsah a odlíšiť ho od autentického.

Komentáre