Technológie

Konferencia Digitálne mesto ukáže, ako sa dá žiť bez papierov

"Štát priateľský k občanom – to je hlavný cieľ informatizácie nielen slovenských miest a obcí. "

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 18. septembra 2019 9:31
Foto: DATALAN
Ako to dosiahnuť a či už sme pripravení fungovať bez akýchkoľvek papierov, prezradí 11. ročník populárnej odbornej konferencie DATALAN Digitálne mesto. Koná sa 19. septembra v Jasnej a každoročne patrí k najväčším celoslovenským podujatiam venovaným aktuálnym témam samospráv.

„Každý, koho zaujíma, aké sú priority zástupcov slovenských miest a obcí, aké služby skutočne občania potrebujú a akú úlohu v tom celom zohrávajú moderné technológie, by nemal na Digitálnom meste chýbať. Účastníci sa dozvedia nielen to, aké sú aktuálne IT trendy v oblasti samospráv, no hlavnou pridanou hodnotou stretnutia je niečo navyše. Cenné informácie o tom, aké reálne možnosti naše mestá a obce majú dostupné, a rady expertov, ako ich previesť do každodennej praxe,“ hovorí Roman Jedinák, riaditeľ pre segment samospráva v spoločnosti DATALAN.

Aktuálny ročník konferencie je atraktívny účasťou významných hostí: Jaroslav Kmeť, generálny riaditeľ Sekcie informačných technológií verejnej správy Úradu podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu priblíži víziu moderného eSlovenska a Miriam Letašiová, generálna riaditeľka Sekcie podnikateľského prostredia a inovácií z Ministerstva hospodárstva SR, predstaví výsledky, ktoré sa u nás podarilo dosiahnuť v oblasti Smart City a zároveň uvedie nový systém konkrétnych opatrení na podporu tejto agendy. Hostia konferencie sa dozvedia viac aj o rozšírení informačného systému DCOM na veľké mestá, a na zástupcov VÚC čakajú zhrnutia aktuálnych výziev a možností financovania, a praktické odporúčania.

Témou budú aj moderné softvérovo definované siete, inteligentné mestá, v ktorých sa dá žiť nielen pohodlne, ale aj ekonomicky a ekologicky, a bokom nezostane ani digitálna transformácia pracovnej sily, zdieľanie rizík, znižovanie nákladov na hardvérové vybavenie, či úlohy samosprávy pri rozvoji elektromobility.
Podľa ohlasu prihlásených hostí si ich pozornosť určite získa aj prezentácia systému e-komunikácie s bankami a záujem vzbudila aj príležitosť stretnúť sa s odborníkmi, ktorí im bezplatne vysvetlia legislatívu v oblasti kybernetickej bezpečnosti.

To všetko, ale i oveľa viac, priblížia účastníkom konferencie vyše dve desiatky spíkrov. „DATALAN Digitálne mesto tak opäť bude prehliadkou inšpiratívnych nápadov, konkrétnych príkladov z praxe a užitočných tipov na zvýšenie kvality fungovania slovenských samospráv,“ potvrdzuje Roman Jedinák. „A ako bonus je pre účastníkov pripravená možnosť otestovať si nielen ukážky e-služieb, ale aj jazdu na elektromobile Hyundai Kona.“

Viac informácií a kompletnú agendu nájdete na www.datalandigitalnemesto.sk

Partnermi konferencie sú spoločnosti IBM, Hewlett Packard Enterprise, EPSON, DELL, Cisco, Alef, GreenWay a Autopolis.

Komentáre