Technológie

K chladničkám vám pribalia klímu navyše iba v DATARTe!

"Príďte si vybrať do predajní DATART svoju profi chladničku."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 17. júla 2023 9:05
Foto: DATART
Ak to stihnete do 23. júla 2023 v DATARTe vám k nej pribalia aj mobilnú klimatizáciu, vďaka ktorej si budete môcť vychutnať leto ešte viac. Neváhajte a príďte využiť túto skvelú ponuku!



Strácate sa v širokej ponuke chladničiek a neviete, aké parametre by ste si mali všímať? Týchto päť tipov vám zaručene pomôže!

1. Nerezová chladnička je perfektnou voľbou
Biela alebo nerezová chladnička? To je večná dilema mnohých zákazníkov. Elektrošpecialisti odporúčajú z tejto dvojice nerezový variant. Pýtate sa prečo? Nerezový materiál odolá nečistotám, je hygienicky nezávadný a navyše sa dobre udržiava. Aj samotný vzhľad nerezovej chladničky napovedá, že ide o profesionálny kúsok, ktorý skvele dopĺňa modernú kuchyňu. Ich nevýhodou oproti bielej plastovej chladničke je cena, ktorá je vyššia.



2. Úspornejšie modely sú cesta
V prípade niektorých domácich zariadení platí, že oveľa lepšie ako snažiť sa o úspornejšiu prevádzku so starými žrútmi energie je vymeniť ich za nové, energeticky efektívnejšie modely. Medzi energeticky najnáročnejšie spotrebiče v domácnosti patria bezpochyby tie, ktoré sú v elektrine zapojené 24 hodín denne. Vhodné je po niekoľkých rokoch prevádzky prehodnotiť výhody výmeny spotrebiča za novší, úspornejší model.



3. Chladničku by ste nemali počuť

Chladnička je v prevádzke 24 hodín, 7 dní v týždni. Aj preto by ste pri jej kúpe mali zohľadniť hladinu hluku, ktorá sa udáva v dB. Ak bývate v menšom byte alebo v garsónke intenzita hluku, ktorá by sa vo väčšom priestore stratila, môže byť v tomto prípade rušivá. Moderné chladničky dnes neprekročia 40 dB, no aj tento hluk môže rušiť počas noci alebo v ich bezprostrednej blízkosti počas práce. Chladnička s hlučnosťou do 35 dB je takmer nepočuteľná a je ideálnou voľbou.

4. Bez NoFrost si to už nebudete vedieť predstaviť

Beznámrazový systém NoFrost zabezpečuje v chladničke cirkuláciu studeného vzduchu, čo znamená, že chladenie je rýchlejšie a po námraze nie je ani stopa. Pozitívny vplyv to má aj na uskladnené potraviny, ktoré vydržia dlhšie čerstvé, pričom spotreba energie je tiež nižšia. Ak váhate, či túto funkciu budete potrebovať alebo nie, elektrošpecialisti z DATARTu hovoria, že rozhodne áno!

5.Lámete si hlavu nad veľkosťou chladničky?

Výber chladničky závisí od počtu členov domácnosti. Na výber sú monoklimatické chladničky, chladničky kombinované s mrazničkou alebo americké chladničky. Uvádza sa, že jedna osoba potrebuje 70 l chladničku. Je to orientačný údaj, vy sami najlepšie poznáte svoje stravovacie návyky a nákupné správanie. Pri výbere chladničky myslite hlavne na to, že každý prázdny priestor v chladničke je z energetického hľadiska nevýhodný.


Pokiaľ stojíte pred kúpou chladničky majte na pamäti, že v DATARTe k nej teraz dostanete navyše mobilnú klimatizáciu, ktorú v horúcich letných dňoch ocení každý. Akcia trvá do 23. júla 2023 na e-shope a vo všetkých predaniach DATART na Slovensku. Nepremeškajte túto skvelú akciu a užite si všetky výhody, ktoré ponúka DATART!

Pre viac informácií o ponuke kliknite TU

Komentáre