Technológie

HONOR predstavuje prvú ochranu očí proti krátkozrakosti

"HONOR predstavuje prvú ochranu očí proti krátkozrakosti a detekcii falošných obrázkov založenú na umelej inteligencii."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 28. júna 2024 13:19
Najnovšie funkcie HONOR, ktoré debutovali na MWC Shanghai 2024, využívajú umelú inteligenciu na hardvérovej úrovni na zmiernenie krátkozrakosti a na prevenciu podvodov Foto: HONOR
Globálna technologická značka HONOR predstavila dve špičkové inovácie AI v zariadeniach, ktoré sú navrhnuté tak, aby posilnili jednotlivcov a zvýšili bezpečnosť užívateľov. Počas svojho hlavného prejavu na MWC 2024 v Šanghaji s názvom „Human and AI Synergy: Smart Devices Will Better Empower People“ spoločnosť HONOR predstavila najnovšie pokroky v oblasti umelej inteligencie zameranej na človeka, ochrany očí AI Defocus a detekcie falošného snímania AI. Počas prednášky spoločnosť opakovane zdôraznila svoju orientáciu na umelú inteligenciu v zariadeniach zameranú na človeka. Spoločnosť HONOR je rozhodnutá svoju vieru v potenciál hardvéru posilniť s podporou AI poskytovaním prispôsobených služieb a zároveň chrániť súkromie užívateľov.

„Umelá inteligencia prináša revolúciu do našich životov a je hnacou silou v odvetví smartfónov. Väčšina odvetví sa zameriava na „cloudovú“ umelú inteligenciu, ktorá je len časťou skladačky. Umelá inteligencia v smartfónoch, ktorá nám rozumie lepšie ako akékoľvek iné zariadenie, má jedinečnú pozíciu na poskytovanie služieb, ktoré sú prispôsobené nám a našim preferenciám,“ povedal George Zhao, generálny riaditeľ spoločnosti HONOR Device Co., Ltd.V spoločnosti HONOR veríme, že umelá inteligencia v zariadeniach má potenciál posilniť postavenie užívateľov a zlepšiť ich schopnosti vo všetkom, čo robia. Preto pozývame všetkých hráčov v tomto odvetví, aby sa k nám pripojili a venovali sa nevyužitému potenciálu umelej inteligencie v zariadeniach.“

Foto: HONOR

Vývoj technológie ochrany očí od prevencie až po úľavu
Spoločnosť HONOR predstavila najnovšie pokroky v technológii ochrany očí AI Defocus na MWC v Šanghaji. Vzhľadom na globálny nárast prípadov krátkozrakosti spôsobenej dlhodobým používaním obrazovky využíva táto technológia umelú inteligenciu na simuláciu rozostrovacích okuliarov na displeji inteligentného zariadenia.

Je dokázané, že nosenie okuliarov bez rozostrenia prispieva k zdraviu očí, pretože zámerne vyvolávajú kontrolované rozmazanie v periférnom zornom poli užívateľa, aby pomohli udržať jasné centrálne videnie. Tento efekt vytvára zmenené vizuálne vnímanie, ktoré spomaľuje proces predlžovania osi oka, čo vedie ku krátkozrakosti. HONOR AI Defocus Eye Protection prešiel od prevencie k vytvoreniu technológie, ktorá môže viesť k úľave pri problémoch s očami. Ukázalo sa, že po 25 minútach čítania sa prechodná krátkozrakosť užívateľov znížila v priemere o 13 stupňov, pričom niektorí užívatelia zaznamenali maximálne zníženie o 75 stupňov .

Obmedzenie podvodov pomocou hĺbkovej detekcie využívajúcej umelú inteligenciu
HONOR predstavil technológiu AI Deepfake Detekction, aby zabránil rizikám spojeným s cloudovou technológiou „deepfake“. S cieľom pomôcť predchádzať podvodom a odhaliť digitálne manipulovaný obsah skúma AI Deepfake Detection informácie ako je očný kontakt, osvetlenie, čistota obrazu a prehrávanie videa, aby identifikovala chyby, ktoré sú pre ľudské oko nepostrehnuteľné.

Okrem toho bola AI Deepfake Detection vyškolená pomocou rozsiahleho súboru údajov s videami a obrázkami súvisiacimi s online podvodmi, čo umožňuje AI identifikovať, skontrolovať a porovnať do troch sekúnd. Ak sa zistí syntetický alebo pozmenený obsah, okamžite upozorní užívateľa na riziko a odradí od ďalšieho kontaktu s potenciálnymi podvodníkmi v záujme jeho bezpečnosti.


Viac informácií o značke HONOR nájdete na oficiálnych stránkach www.hihonor.com/sk/
a na slovenskom e-shope www.honorslovensko.sk

Komentáre