Technológie

HONOR predstavuje budúcnosť plnú možností na veľtrhu IFA 2024

"HONOR predstavuje budúcnosť plnú možností na veľtrhu IFA 2024 s rekordným smartfónom HONOR Magic V3. HONOR taktiež predstavuje špičkové inovácie a možnosti umelej inteligencie s HONOR MagicBook Art 14 a HONOR MagicPad 2."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 5. septembra 2024 16:15
Foto: HONOR
Globálna technologická značka HONOR dnes na veľtrhu IFA 2024 predstavila svoje prelomové hardvérové riešenia s podporou umelej inteligencie a kolaboratívnu architektúru ochrany osobných údajov založenú na AI, čím opätovne potvrdila svoj záväzok podporovať inovácie vo svete riadenom umelou inteligenciou. Na podujatí boli predstavené aj najnovšie vlajkové zariadenia HONOR s podporou umelej inteligencie, vrátane HONOR Magic V3, najtenšieho skladacieho smartfónu na svete, ďalej elegantný HONOR MagicBook Art 14, špičkový HONOR MagicPad 2 a štýlové HONOR Watch 5.

„Umelá inteligencia zásadne mení naše odvetvie, obohacuje a vytvára nové zážitky, ktoré každý deň zvyšujú kreativitu a produktivitu používateľov na celom svete," povedal George Zhao, generálny riaditeľ spoločnosti HONOR. „Náš prístup k používateľom v kombinácii s odbornými znalosťami v oblasti zariadení nám umožňuje vytvoriť osobný, intuitívny a bezpečnejší zážitok z umelej inteligencie, ktorý najlepšie vyhovuje ich potrebám. Dúfame, že prostredníctvom našich nových vlajkových zariadení a technológie AI poskytneme všetkým používateľom skutočne magický zážitok.

Počas prezentácie HONOR vyzdvihol aj spoluprácu so službou Google Cloud.
„Sme radi, že môžeme prehĺbiť našu spoluprácu so spoločnosťou HONOR,“ povedal Matt Waldbusser, výkonný riaditeľ divízie Global Solutions and Consumer AI spoločnosti Google Cloud. „Integráciou AI modelov a cloudových technológií Google dáva HONOR používateľom smartfónov Magic V3 príležitosť zažiť vzrušujúce nové funkcie umelej inteligencie v každodennom živote.“

HONOR Magic V3: Najtenší skladací telefón na svete s vynikajúcim výkonom
Spoločnosť HONOR naďalej pokračuje v posúvaní hraníc skladacích zariadení. Používateľom predstavila nový HONOR Magic V3, najtenší skladací smartfón na svete so zvýšenou odolnosťou, batériou s dlhou výdržou, technológiou AI a displejom na ochranu očí.



S elegantnou hrúbkou 9,2 mm v zloženom stave a ultraľahkým telom s hmotnosťou iba 226 g sa HONOR Magic V3 vyrovnáva hrúbke a hmotnosti vlajkových smartfónov klasického tvaru a zaručuje používateľom maximálnu prenosnosť. Tento úspech bol dosiahnutý starostlivým použitím 19 inovatívnych materiálov a 114 mikroštruktúr, ktoré posúvajú skladacie zariadenia do novej éry presnosti a štíhlosti. HONOR Magic V3 je vybavený osemuholníkovým kamerovým modulom s diamantovým výbrusom, ktorý dodáva celkovému vzhľadu zariadenia prvok elegancie a uhladenosti.

Odolnosť HONOR Magic V3 zvyšuje aj špeciálne vlákno, ktoré je súčasťou materiálu tela a ktoré zvyšuje odolnosť proti nárazu 40-krát v porovnaní s inými vlajkovými smartfónmi. Zároveň znižuje hrúbku zadného krytu o viac ako 30 %. Zariadenie je navyše vybavené patentovaným oceľovým pántom HONOR Super Steel, ktorý vydrží až 500 000 skladacích cyklov a získal prestížny certifikát odolnosti SGS. Vnútorný displej HONOR Super Armored a ochranná vrstva z nanokryštálov HONOR Anti-scratch NanoCrystal Shield na vonkajšej obrazovke zaisťujú, že HONOR Magic V3 odolá náročnému každodennému používaniu.

HONOR Magic V3 je vybavený 6,43-palcovým vonkajším displejom a 7,92-palcovým vnútorným displejom a prináša používateľom pohlcujúci vizuálny zážitok. Tento smartfón zameraný na užívateľské pohodlie a pohodu ponúka celý rad inovatívnych funkcií starostlivosti o zrak, ako je HONOR Eye Comfort Display, 4 320Hz bezrizikové PWM stmievanie displeja , dynamické stmievanie, cirkadiánne nočné zobrazenie a zobrazenie prirodzených tónov.

Okrem toho je HONOR Magic V3 vybavený pokročilou kremíkovo-uhlíkovou batériou tretej generácie s kapacitou 5 150 mAh , ktorá je podporovaná bleskovo rýchlym 66W káblovým a 50W bezdrôtovým nabíjaním HONOR SuperCharge, čo používateľom zaisťuje neprerušovaný mobilný zážitok bez stresu. Zariadenie je tiež vybavené inovatívnym kamerovým systémom HONOR Falcon, ktorý obsahuje 50MPx periskopový teleobjektív, 50MPx hlavný fotoaparát a 40MPx ultraširokouhlý fotoaparát a sľubuje tak používateľom, ktorí chcú robiť úžasné fotografie pomocou smartfónu, bezkonkurenčnú kvalitu obrazu a všestrannosť.

HONOR Magic V3 prichádza tiež s množstvom inteligentných funkcií. Patrí sem Magic Portal spolu s fotografickými funkciami s podporou umelej inteligencie, ako je HONOR AI Motion Sensing pre bleskurýchle zábery a HONOR AI Portrait Engine pre vylepšenie portrétov.

V spolupráci so službou Google Cloud obohatil HONOR množstvo funkcií pre lepšiu produktivitu. Tieto funkcie sú podporované umelou inteligenciou a cloudovými technológiami Google, čo používateľom umožňuje zlepšiť celkovú efektivitu. Jedná sa o funkcie HONOR AI Zmizík, Osobný prekladač a prekladateľské nástroje v HONOR Notes. Spoločnosť HONOR tak plní prísľub novej éry všestrannosti a produktivity podporovanej umelou inteligenciou, čím uspokojuje vyvíjajúce sa požiadavky firemných a profesionálnych používateľov.

HONOR MagicBook Art 14: Elegantný pohľad do budúcnosti produktivity podporovanej umelou inteligenciou
HONOR MagicBook Art 14 predstavuje prelomový krok v tomto odvetví, ktorý mení každodenný zážitok z notebooku tým, že prináša inovácie zamerané na človeka a solídne funkcie.



Tento notebook s dizajnom kriviek listov viniča a technológiou Satin Enamel Spraying je zázrakom ľahkého inžinierstva, ktorý kombinuje špičkové AI funkcie na úrovni platformy s robustnými hardvérovými a softvérovými riešeniami, ktoré zaisťujú bezkonkurenčnú produktivitu a používateľský zážitok. HONOR prenáša funkcie, ktoré sú synonymom pre smartfóny, do notebookov a uvádza na trh doteraz najľahší a najtenší počítač s umelou inteligenciou. HONOR MagicBook Art 14 je vybavený prelomovou ľahkou konštrukciou Topology Lightweight Structure, ktorá váži približne 1 kg a má hrúbku 10 mm . Notebook sa môže pochváliť telom zo zliatiny horčíka a klávesnicou vyrobenou z titánu. Stelesňuje dokonalú rovnováhu medzi ľahkou konštrukciou a odolnosťou.

Notebook sa vyznačuje špičkovým modulárnym dizajnom fotoaparátu a odnímateľnou magnetickou konfiguráciou, ktorá zvyšuje súkromie a prispôsobivosť, a poskytuje širší a pohlcujúci vizuálny zážitok. HONOR MagicBook Art 14 má ohromujúcu 14,6-palcovú dotykovú obrazovku HONOR FullView, ktorá sa môže pochváliť krištáľovo čistým rozlíšením 3,1K . S vynikajúcim pomerom obrazovky k telu 97 %, čo je najväčší pomer medzi 14-palcovými notebookmi, zaručuje pohlcujúci a obohacujúci zážitok. Displej demonštruje záväzok spoločnosti HONOR k pohode používateľov a je vybavený najvýznamnejšími technológiami starostlivosti o zrak, ako je vysokofrekvenčné stmievanie 4 320 PWM , technológia dynamického stmievania a režim E-book Mode, ktoré zaisťujú pohodlné a bezpečné sledovanie obrazovky.

V spolupráci so spoločnosťou Microsoft ponúka HONOR MagicBook Art 14 prístup k pokročilým funkciám Copilot, vrátane inteligentnej správy e-mailov, analýzy a vizualizácie údajov a prepisu a sumarizácie v reálnom čase, čím sa zvyšuje produktivita a efektivita. Pre ďalšie zvýšenie energetickej účinnosti je notebook vybavený funkciou OS Turbo 3.0 podporovanou umelou inteligenciou, ktorá optimalizuje spotrebu energie analýzou správania používateľa a presným nastavením výkonnostných stratégií, čo zaručuje výkonný a spoľahlivý zážitok. Vďaka technológii priestorového zvuku HONOR Spatial Audio Technology a výpočtovému výkonu umelej inteligencie HONOR MagicBook Art 14 nanovo definuje dokonalosť zvuku. Táto technológia kombinuje priestorovú rekonštrukciu a vyrovnanie kvality zvuku a vytvára realistické zvukové prostredie. V spojení s pokročilými algoritmami AI zaisťuje obojsmerne vylepšená konštrukcia mikrofónu vynikajúce snímanie zvuku a redukciu šumu za akýchkoľvek podmienok, čo je ideálne pre scenáre, ako sú skupinové stretnutia a rozhovory. To používateľom umožňuje vychutnať si vyššiu úroveň komunikácie a spolupráce.

HONOR MagicBook Art 14 je poháňaný vysoko výkonným procesorom Intel® Core™ Ultra 7 155H , ktorý využíva šesť výkonných jadier, osem efektívnych jadier na dlaždici procesora a dve jadrá s nízkou spotrebou energie na centrálnej dlaždici. Jadrá dokážu zvýšiť frekvenciu až na 4,8 GHz , takže notebook zvládne náročné úlohy a zároveň poskytuje vynikajúci výkon aj pri multitaskingu a šetrí výdrž batérie.

Notebook sa vyznačuje dvojnásobným zlepšením výkonu GPU a 70% nárastom výkonu AI, čo z neho robí spoľahlivú voľbu pre používateľov, ktorí hľadajú vysokovýkonné notebooky. Notebook je dodávaný s viacerými portami vrátane Thunderbolt 4, USB-C, USB-A, HDMI a 3,5 mm konektorom pre slúchadlá/mikrofón, čo zvyšuje celkové pohodlie a zaisťuje bezproblémový používateľský zážitok. Okrem toho je HONOR MagicBook Art 14 vybavený heterogénnym dizajnom batérie, ktorý zlepšuje využitie priestoru o 30 % a zároveň ponúka robustnú kapacitu 60 Wh na predĺženie životnosti batérie.

HONOR MagicPad 2: Dokonalé spojenie produktivity a zábavy
HONOR MagicPad 2 zaujme svojím pôsobivým dizajnom – má ultratenké 5,8 mm telo a váži iba 555 g, čo z neho robí ideálneho spoločníka na cesty. Je vybavený 12,3-palcovým displejom HONOR Eye Comfort s obnovovacou frekvenciou 144 Hz , ktorý vytvára vizuálne ohromujúci zážitok s vylepšenou plynulosťou a odozvou naprieč rôznemu obsahu. A čo viac, tablet má certifikáciu TÜV a poskytuje optimálnu starostlivosť o oči s pokročilými inováciami, ako je HONOR Eye Comfort Display, 4 320Hz vysokofrekvenčné PWM stmievanie , cirkadiánny nočný displej a funkcie dynamického stmievania.

Tablet vyniká nielen po vizuálnej stránke, ale aj zvukovým zážitkom, ktorý ponúka. HONOR MagicPad 2 má certifikáciu IMAX-Enhanced, ktorá zaručuje kvalitnú zábavu s ohromujúcou kvalitou obrazu a zvuku od DTS, ktorá používateľov ponorí do neuveriteľného audiovizuálneho zážitku Disney+ kedykoľvek a kdekoľvek. Vďaka integrácii technológie HONOR Spatial Audio má tablet o 25 % širšie zvukové pole v porovnaní so svojím predchodcom, čím obohacuje zvukový zážitok všetkých užívateľov.

HONOR MagicPad 2 je podporovaný vlajkovou platformou Snapdragon 8s Gen 3, ktorá vyniká pri multitaskingových úlohách, ako je kancelárska práca a hranie hier. Obrovská 10 050mAh batéria, ktorá slúži ako výkonná záloha pre prácu aj zábavu, je doplnená o 66W technológiu pre rýchle nabíjanie a efektívnu spotrebu energie, ktorá používateľom dáva pokoj pri práci bez stresu z vybitia energie.

HONOR MagicPad 2 beží na novom systéme MagicOS 8.0, ktorý je založený na rozpoznávaní zámerov používateľa a má výkonné schopnosti umelej inteligencie, aby priniesol bezprecedentný magický zážitok. Funkcia Magic Portal dokáže vopred rozpoznať zámer používateľa a umožňuje vytvárať plány alebo viacero úloh jednoduchým dlhým stlačením a potiahnutím. Kancelárske nástroje riadené umelou inteligenciou ďalej zvyšujú produktivitu HONOR MagicPad 2 – od prevodu hlasu na text až po skrášľovanie rukopisu a rozpoznávanie vzorov – čo používateľom výrazne uľahčuje každodennú prácu.

HONOR Watch 5: Ľahký dizajn a pokročilé funkcie
Spoločnosť HONOR predstavila aj inteligentné hodinky HONOR Watch 5, ktoré kombinujú moderné technológie a elegantný dizajn. Inteligentné hodinky HONOR Watch 5 vážia 35 g a majú hrúbku iba 11 mm, vďaka čomu sú ľahké a pohodlné na celodenné nosenie. 1,85-palcový farebný displej AMOLED s rozlíšením 450 × 390 pixelov a 322 PPI podporuje dotykové ovládanie na celej obrazovke a poskytuje živý vizuálny zážitok.



Inteligentné hodinky HONOR Watch 5 sú vybavené kremíkovo-karbónovou batériou, ktorá ponúka pôsobivú 15-dňovú výdrž batérie s kapacitou 480 mAh. Batéria je napájaná technológiou Turbo X Smart Power Management, ktorá zaisťuje efektívne využitie energie. Tieto inteligentné hodinky tiež sledujú základné zdravotné ukazovatele vrátane srdcového tepu a úrovní SpO2, aby používateľom pomohli sledovať ich stav v reálnom čase. Systém sledovania polohy AccuTrack výrazne zlepšuje presnosť GPS a ponúka používateľom presnejšie sledovanie aktivít.

Farby, cena, dostupnosť
Smartfón HONOR Magic V3 je na slovenskom trhu dostupný od 5. septembra vo verzii s pamäťou 12 + 512 GB za cenu 1999 €. Aktuálne až do 29. septembra prebieha úvodná akcia - zľava 300€ + HONOR Magic-Pen + 66W nabíjačka a služba HONOR Care+, ktorá zahŕňa 6-mesačnú záruku na výmenu obrazovky. Akcia platí u predajcu Alza.

Inteligentné hodinky HONOR Watch 5 budú na slovenskom trhu dostupné v poslednom štvrťroku tohto roka.

HONOR MagicBook Art 14 a HONOR MagicPad 2 zatiaľ nebudú na slovenskom trhu dostupné.

Komentáre