Technológie
Dokonalé vianočné koláče? S týmito rúrami ich zaručene zvládnete
WEBMAGAZIN.sk-OTS, včera 16:32 Foto: Whirlpool
Vyberte si z našej širokej ponuky rúr a vyskúšajte napríklad recept na mäkké medovníčky. STAŇTE SA ŠÉFKUCHÁROM SO VSTAVANÝMI RÚRAMI OD WHIRLPOOL
Rúry značky Whirlpool majú množstvo inovatívnych funkcií. Chcete, aby sa rúra sama automaticky vypla po dopečení jedla, upiecť viac typov jedál naraz alebo pripraviť jedlo bez pridania oleja? S rúrami od Whirlpool je možné všetko.
Inovácia, ktorá šetrí čas aj energiu
S funkciou Cook3 alebo Cook4 môžete naraz pripraviť tri až štyri pokrmy bez toho, aby sa premiešali chute a vône. Vyspelý systém a ventilátor doplnený výkonným ohrevným telesom zaisťuje cirkuláciu vzduchu v celom vnútornom priestore pre rovnomerné pečenie na všetkých úrovniach.
Synonymum automatického varenia
Nie ste istí, ako pripraviť jedlo? Rúry s inteligentnou technológiou 6. ZMYSEL to vyriešia za vás. Táto technológia automaticky prispôsobí čas, teplotu a využitie pary podľa zvolenej kategórie jedla a receptu. Rúry Whirlpool vedia poskytnúť až 100 automatických receptov.
Ešte chutnejšie a zdravšie
Dobrí šéfkuchári používajú osvedčený trik – varenie a pečenie pomocou pary. Para zvýrazňuje prirodzenú chuť surovín v jedlách a to bez použitia nadmerného množstva soli, korenia alebo tuku. Navyše para zaisťuje zdravšiu a rýchlejšiu prípravu jedál. Pre pečenie v kombinácii s horúcim vzduchom a rôznymi úrovňami pary je určená technológia SteamSense, ktorá je ideálna na pečivo, celé kusy mäsa alebo väčšie ryby. Rúry Whirlpool s technológiou SteamSense+ umožňujú varenie v 100 % pare. Pripravíte tak napríklad zeleninu, ryby, ryžu či cereálie. Obe pokročilé technológie nájdete v parných rúrach z prémiového radu Whirlpool W Collection.
Vaša neobľúbená činnosť je už minulosťou
Po príprave množstva chutných jedál prichádza na rad čistenie vnútra rúry. Nepotrebujete žiadne čistiace prostriedky a utierky, o všetko sa postará rúra sama. Veľmi účinný systém automatického čistenia je pyrolytický čistiaci systém, ktorý využíva vysokú teplotu. Ďalšou možnosťou je ekologický systém SmartClean, ktorý čistí pomocou pary. Treťou možnosťou sú katalytické panely, ktoré absorbujú mastnotu.
NÁŠ TIP NA MÄKKÉ MEDOVNÍČKY
Na Vianoce sa nemusíte báť pohromy s tvrdými medovníkmi. Inteligentná rúra od Whirlpool sa postará o ich dokonalú konzistenciu, chuť aj farbu, stačí len navoliť správny program. Skvelé medovníčky však musia pár dní postáť, preto si ich napečte ešte dnes. Ako na to?Ingrediencie:
⇒ Cesto: 160 g medu, 160 g kryštálový cukor, 120 g maslo/margarín, 500 g hladkej múky, 1 ČL sódy bikarbóny, 1 ČL mletej škorice, 2 celé vajíčka
⇒ Bielková poleva: 1 bielok, 150 – 200 g práškového cukru, citrónová šťava
Postup:
V kastróle necháme zovrieť med, kryštálový cukor a maslo. S hladkou múkou rozmiešame lyžičku sódy bikarbóny a lyžičku škorice, pridáme do kastróla s medovou zmesou a zamiešame. Do vzniknutej, nie úplne vychladnutej zmesi primiešame vajíčka a vypracujeme cesto. Necháme ho 2 hodiny postáť, potom vyvaľkáme na 5 mm a vykrajujeme medovníčky. Pred pečením potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme cca 10 min. pri 170-180 °C. V rúre Whirlpool si zvolíme buď funkciu konvenčné pečenie, alebo pre lepší výsledok odporúčame kombináciu horúceho vzduchu s parou na nižšej úrovni, čím dosiahneme ešte mäkšie medovníčky. Prípadne sa bez váhania spoľahnite na technológiu 6. ZMYSEL, ktorá vám pomôže prednastaviť ideálny program pečenia.
Do misky si dáme bielok, rozšľaháme, postupne pridáme cukor a citrónovú šťavu. Mixujeme šľahačom na nízkych otáčkach približne 5-7 min., kým nám nevznikne lesklá poleva. Môžeme ozdobiť upečené a vychladené medovníky.
Viac na www.whirlpool.sk.