Technológie

Ako SMART veci uľahčujú život?

"Technológie sa stávajú čoraz viac bežnou súčasťou životov každého z nás."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 1. apríla 2020 17:57
Foto: MALL.SK
Na trhu dnes nájdete viacero smart zariadení, ktoré vám do veľkej miery môžu uľahčiť a spríjemniť každodenný život. Prečo to nevyužiť? Vybrali sme niektoré z nich, ktoré by vám určite doma nemali chýbať.

Smart hodinky
Smart hodinky sú dnes veľmi žiadané a obľúbené u ľudí po celom svete. Vďaka týmto hodinkám môže človek vykonávať ľahšie viacero aktivít, pretože ponúkajú nejednu zaujímavú funkciu. Jednou z najväčších výhod smart hodiniek je tá, že vám umožňujú okamžite zobraziť správu prijatú v telefóne bez toho, aby ste ho držali v ruke. Na správy môžete odpovedať priamo rozprávaním do hodiniek. Prichádzajúci hovor môžete prijať alebo odmietnuť. Niektoré typy inteligentných hodiniek totiž umožňujú prijímať hovory a hovoriť cez slúchadlá. Smart hodinky sú dobrou voľbou najmä počas jazdy autom. Rovnako sú vynikajúcou voľbou na sledovanie srdcového rytmu, frekvencie dýchania a kalórií, ako aj na sledovanie celkového stavu tela.

Smart termostaty
Tento typ termostatov prináša revolúciu v spôsobe, akým sa vykurujú naše domy. Inteligentné zariadenia majú senzory pohybu, ktoré používajú na zisťovanie, kedy sa v dome deje nejaká aktivita. Zozbierané údaje používajú na automatické prispôsobenie vykurovania vášho domu. Samozrejme je možné nastaviť rozpätie teplôt, aby ste to mali pod kontrolou. Ovládať je ich možné priamo z domu alebo pomocou aplikácie v telefóne.

Smart žiarovky
Ďalšou dôležitou súčasťou inteligentných domácich riešení sú smart žiarovky. Tieto žiarovky vám môžu pomôcť znížiť účty za energiu, pretože sa nemusíte báť nechať si zapnuté svetlá, keď ste vonku. Ak ste napríklad na dovolenke, môžete zapnúť svoje svetlá cez aplikáciu. Bude to vyzerať, že je niekto doma a nemusíte mať strach o prípadné nepríjemnosti so zlodejmi.

Smart zámok
Veľmi praktickým a užitočným tipom je smart zámok, ktorý vám zabezpečí prístup do vášho domu pomocou viacciferného kódu alebo odomknutím dverí prostredníctvom aplikácie v telefóne. Tento zámok prináša so sebou viacero výhod. Môžete odomknúť dvere na diaľku, ísť si zabehať bez toho, aby ste museli so sebou brať kľúče či už viac neriešiť pocit strachu, že ste zabudli zamknúť.

Smart kuchynňa
Hovorí sa, že kuchyňa je srdcom každého domu a na trhu nájdete tiež nejedno smart zariadenie, ktoré vašu kuchyňu posunie na vyšší level. Uľahčite si prípravu rannej kávy pomocou smart kávovaru alebo si zadovážte smart chladničku, ktorá vás upozorní na to, keď vám v nej bude niečo dôležité chýbať. Ak obľubujete varenie, máte k dispozícii množstvo užitočných pomôcok, ktoré si môžete zadovážiť. Smart váhy vám odporučia recepty či pomôžu odvážiť prísady. Smart gril vám zas pomôže pripraviť chutné jedlo monitorovaním vnútornej teploty potravín počas varenia.

V súčasnosti je možné vybrať si z veľkého množstva smart zariadení. Je už len na vás, ktoré sa vám páčia a ktoré doma využijete. Nezabúdajte na to, že si vďaka nim môžete uľahčiť a spríjemniť váš život.

Komentáre