Štýl

Žijete v malom byte?

"Vyspite sa do ružova na malých, rozložiteľných rohových sedačkách."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 27. februára 2023 5:26
Ilustračné foto Foto: vlastné / agatanabytok.sk
Zariadiť malý byt býva neraz veľkou výzvou. Zóna, v ktorej strávite najviac času počas dňa, je v jednoizbových bytoch multifunkčným priestorom. Naraz spĺňa funkcie obývačky, spálne, jedálne a kancelárie. V tomto prípade je nesmierne dôležité, aby bol rovnako flexibilný aj samotný nábytok, čoho najlepším príkladom je rohová sedačka.

Prečo sú rohové sedačky optimálnym riešením do malého bytu?
V súčasnosti sú rohové sedačky vybavené šikovným systémom, vďaka ktorému ich môžete rozložiť na posteľ. Sú pohodlné, efektné a praktické. Poskytujú pohodlie tak v polohe ležmo, ako aj v sede. Rohová sedačka umiestnená uprostred miestnosti umožňuje oddeliť dennú zónu od kuchynskej časti a prisunutá k stene zase vyplní prázdny kút, do ktorého by sa nezmestil iný nábytok. Na výber je niekoľko rôznych veľkostí, štýlov vyhotovení, materiálov, farebných prevedení a mnoha ďalších možností.

Ideálne rohové sedačky na spánok a sedenie
Treba zdôrazniť, že pod pojmom garsónka sa môže ukrývať tiež priestranné podkrovie, alebo menší priestor v bytovke. Preto si môžete v závislosti od dostupného priestoru vybrať malé rohové sedačky so šírkou do 2 m alebo veľké rohové pohovky s úložným priestorom a funkciou rozloženia na lôžko. Pretože sa nachádzate na našom internetovom portáli, zrejme zariaďujete neveľký jednoizbový byt, a potrebujete poradiť. V takom prípade sa najviac osvedčia menšie rohové sedačky v tvare písmena L s možnosťou rozloženia. Rohové sedačky s možnosťou úpravy na posteľ plnia počas dňa funkciu pohodlného dizajnového nábytku a v noci, po rýchlom rozložení, umožňujú dokonalý odpočinok. Obyčajne majú veľký úložný priestor, do ktorého ráno diskrétne ukryjete posteľnú súpravu. Moderné rohové sedačky s funkciou rozloženia na lôžko vo viac ako 700 verziách ponúka napr. agatanabytok.sk.

Okrem toho tento online obchod ponúka široký sortiment doplnkov na premenu vašej obývačky. Vďaka dlhoročnej tradícii, ktorá siaha až do roku 1952, a nasadeniu poradcov a odborníkov dostanú zákazníci predajní Agata Nábytok vždy profesionálnu pomoc a za hrsť inšpirácie.

Akú rohovú sedačku zvoliť do malého bytu?
· Zamerajte sa na rozmery nábytku. Veľkosť rohovej sedačky prispôsobte dostupnému miestu, ako aj počtu, vzrastu a hmotnosti používateľov. Funkciu rozloženia na lôžko nájdete dokonca aj v malých rohových sedačkách so šírkou cca 2 m a hĺbkou cca 1,4 m. Po rozložení nadobudne malý rohový nábytok povrch s rozmermi štandardnej manželskej postele.
· Všímajte si orientáciu rohu a možnosť jej zmeny. Najpopulárnejšie sú rohové sedačky v tvare písmena L. Dlhšia časť nábytku, tzv. sedacia časť alebo pohovka, sa môže nachádzať na ľavej alebo pravej strane. V niektorých modeloch si môžete pri montáži sami zvoliť orientáciu rohu. Pri výbere riešení do malých a nepriestranných bytov stoja za pozornosť modulové rohové sedačky. Skladajú sa z niekoľkých modulov, ktoré sa dajú zložiť podľa potreby.
· Overte si systém rozkladania rohového gauča. Najpopulárnejším mechanizmom je delfín. Umožňuje rýchle, jednoduché a tiché rozkladanie a skladanie nábytku bez nutnosti jeho odsúvania od steny.
· Zamerajte sa na povrchovú úpravu. Tá má vplyv na celkový dojem a praktickosť nábytku. Rozhoduje o. i. aj o jednoduchosti čistenia či odolnosti voči plstnateniu, zošúchaniu a znečisteniu. Informácie o vlastnostiach poťahového materiálu vám poskytnú výrobca a predajca.
· Všímajte si ďalšie funkcie nábytku. Súčasné rohové sedačky môžu byť vybavené stolíkmi, výsuvnými sedadlami, pohyblivými záhlavníkmi a rôznymi úložnými priestormi – nielen na posteľnú súpravu.
· Vyberte si ten správny dizajn. Nábytok nesmie priestor zaťažiť, preto je do neveľkého priestoru vhodné zvoliť malú koženú rohovú sedačku s minimalistickým dizajnom, bez zbytočného zdobenia. V garsónkach sa najlepšie osvedčí svetlý nábytok, pretože opticky zväčšuje a zosvetľuje priestor. Ak sa celý byt nesie v znamení bielej alebo vo svetlých farbách, môžete sa pokojne rozhodnúť pre rohovú sedačku v kontrastnom odtieni, napr. fľaškovozelenej.

Zhrnutie
Výber sedačky bude mať značný vplyv na celkový vzhľad a funkčnosť bytového priestoru. Ak sa rozhodnete pre modernú kompaktnú rohovú sedačku s funkciou lôžka, budete sa tešiť z elegantného a usporiadaného interiéru počas dňa a z dokonalého odpočinku počas noci.

Komentáre