Štýl

Zahlasujte za Cenu verejnosti pre najlepšiu slovenskú architektúru

"Cena za architektúru CE ZA AR 2022 spozná svojich víťazov už zajtra v priamom prenose na RTVS. Svojho favorita môže oceniť aj verejnosť."

TASR, 5. októbra 2022 11:14
Na snímke exteriér teplárne slovenského architekta Dušana Jurkoviča po rekonštrukcii. Nominovaná je v kategórii Občianske a priemyselné budovy. Foto: TASR Dano Veselský


Slovenská komora architektov odovdzá už zajtra ocenenia za najlepšie architektonické diela CE ZA AR 2022. Zo zhruba stovky diel, ktoré boli prihlásené do 21. ročníka, vybrala odborná porota 24 z nich a nominovala ich v kategóriách Rodinné domy, Bytové domy, Občianske a priemyselné budovy, Fenomény architektnúry, Interiér a Exteriér.

Spomedzi nich môže svojho víťaza vybrať aj verejnosť v tajnom hlasovaní, ktoré bude po prvý krát pokračovať aj počas galavečera, ktorý vo štvrtok večer odvysiela v priamom prenose RTVS na Dvojke.

Úlohou ocenenia CE ZA AR je zdôrazňovať kultúrnu hodnotu architektonických diel, podporovať excelentnosť profesionálnych výkonov architektiek a architektov, no predovšetkým kultivovať verejné povedomie o nutnosti rozvoja kvalitnej architektúry, ako základného princípu zvyšovania kvality prostredia vytváraného výstavbou.

Záštitu nad ocenením CE ZA AR 2022 prevzali prezidentka SR Zuzana Čaputová, primátor hlavného mesta Matúš Vallo, či starostka Starého mesta Zuzana Aufrichtová.

Všetky nominované diela, za ktoré môžete hlasovať a podporiť ich v súťaži o Cenu verejnosti, nájdete na stránke cezaar.tv

Komentáre