Štýl

Zafarbil vám dezodorant oblečenie? Nemusíte ho vyhodiť

"Už sa však viac nemusíte zbytočne trápiť, Webmagazín vie, ako sa tejto nepríjemnosti zbaviť raz a navždy. "

Eva Frantová, 25. mája 2016 11:00
Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok
Jedno z mnohých trápení každého rána nejednej ženy sú nepríjemné škvrny na práve oblečenom tričku, ktoré na ňom zanechal nezaschnutý dezodorant. Už sa však viac nemusíte zbytočne trápiť, Webmagazín vie, ako sa tejto nepríjemnosti zbaviť raz a navždy.

Hlavne sa zbavte alumínia


Najdôležitejšie je prestať používať dezodorant, ktorý obsahuje alumínuium. To totiž spôsobuje už spomínané biele až žlté škvrny pod pažami a na ostatných častiach vášho oblečenia. Zvoľte radšej bio dezodoranty na čisto prírodnej báze či tie gulôčkového typu. Nezanechávajú škvrny a sú mimoriadne šetrné k vašej pokožke.

Ak už sa škvrna objaví


Ak už sa na vašom oblečení nejaká tá škvrna vyníma, nie je všetkým dňom koniec. Vyskúšajte silu mydla a horúcej vody. Stačí, ak postihnuté miesto na tridsať minút namočíte v umývadle a necháte škvrnu nech sa sama rozpustí.

Ak sa drží ako kliešť


Občas však môže nastať problém, ktorý ani mydlo nevyrieši. Ak totiž necháte škvrnu zaschnúť, bude potrebné naniesť odstraňovač škvŕn na vnútornú stranu a nechať ho zvyšky dezodorantu takpovediac rozpustiť. Dôležité je naniesť ho z vnútornej strany. Svoje oblečenie tak nepoškodíte a predídete zbytočným ťažkostiam.

ODPORÚČAME AJ:
Sprej na nechty: Lakovanie nikdy nebolo jednoduchšie
Čo o vás hovorí tvar vašich nechtov? Budete prekvapená
Ako dosiahnuť sivé vlasy bez farbenia? Jednoducho
Rozbitý púder? Nemusíte ho hneď vyhodiť

Komentáre