Štýl

V skanzene vo Vychylovke predstavia využitie dreva v živote predkov

"Pre deti je pripravená súťaž v hode klátikom na terč a zaujímavý kvíz o ľudovej architektúre obohatený o skladanie malých makiet dreveničiek."

TASR, 5. septembra 2024 13:05
Na snímke ukážka spracovania ovčej vlny počas podujatia Ovčiarska nedeľa v priestoroch Múzea kysuckej dediny vo Vychylovke Foto: TASR Daniel Stehlík


Prezentáciu využitia dreva v živote našich predkov pripravujú v nedeľu (8. 9.) v Múzeu kysuckej dediny vo Vychylovke. Podľa vedúcej správy múzea Miroslavy Jančulovej podujatie Deň dreva návštevníkom ukáže, aké bohaté možnosti skrýva tento prírodný materiál.

"Návštevníci si budú môcť vyskúšať rôzne tradičné techniky spracovania dreva od lúpania kôry z dreva až po pílenie ručnou pílou. Vidieť budú môcť aj to, ako sa vyrábal šindeľ a kresali drevené trámy," uviedla Jančulová.
Ilustračné foto. Foto: TASR Erika Ďurčová

Pre deti je pripravená súťaž v hode klátikom na terč a zaujímavý kvíz o ľudovej architektúre obohatený o skladanie malých makiet dreveničiek. Počas dňa nebude chýbať kultúrny program, predstaví sa v ňom Ľudová hudba Capkovci zo Skalitého.

Deň dreva pripravuje Kysucké múzeum v rámci Týždňa múzeí v prírode. Prezentácia práce s drevom sa začne o 10.00 h, kultúrny program o 13.30 h.



Komentáre