Štýl

V Banskej Štiavnici je ďalší ročník medzinárodného festivalu Amplión

"Program festivalu tvorí celkovo 20 produkcií na 11 scénach, príde takmer 100 umelcov z desiatich krajín. "

TASR, 21. septembra 2024 16:05
V Banskej Štiavnici pokračuje ďalší ročník festivalu Amplión. Foto: Marianna Borecká

Banská Štiavnica je v súčasnosti dejiskom deviateho ročníka medzinárodného festivalu nových foriem kabaretného divadla a pouličného umenia Amplión. Podujatie trvá do nedele (22. 9.). TASR o tom informoval producent festivalu Ján Fakla.

Organizátori avizujú, že počas festivalu ulice mesta ožívajú pouličnými číslami a produkciami medzinárodných umelcov, vizuálnymi inštaláciami, tancom a najmä hudbou. V sobotu večer vystúpi taliansky umelec Ennio Marchetto. "Netradične oživí Monu Lisu, Elvisa Presleyho, Freddieho Mercuryho a ďalších svetových spevákov či hercov. Paroduje pomocou umenia origami a bleskových zmien najväčšie svetové ikony," priblížil Fakla.
Na snímke vystúpenie vzdušných akrobatov Milovníci neba počas  festivalu nového kabaretu a pouličného umenia Amplión. Banská Štiavnica. Foto: TASR/Michal Svítok

Program festivalu tvorí celkovo 20 produkcií na 11 scénach, príde takmer 100 umelcov z desiatich krajín. Nechýbajú koncerty v rytme klezmer hudby či divokej zmesi elektro-tanečnej hudby, balkánu, jazzu a rapu, ale aj retro piesne 20. - 50. rokov minulého storočia.

Komentáre