Štýl

Trenčianska lodenica žije street-artom, zanedbané objekty skrášľujú

"Festival dopĺňa aj hudobná kulisa. Pripravené sú aktivity pre deti, maľovanie, parkour a movement zóna."

TASR, 26. júla 2021 10:14
Trenčianska lodenica sa stala dejiskom umelecko-kultúrneho festivalu Fest Art Trenčín 2021, 24. júla 2021. Myšlienkou podujatia je priniesť farby do sivých kútov mesta a zmeniť ich prostredníctvom modernej maľby a tzv. street-artu. Maľby tvoria umelci, ktorých je možné sledovať priamo pri práci. Témou festivalu je voda. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Trenčianska lodenica bola v sobotu dejiskom umelecko-kultúrneho festivalu Fest Art. Myšlienkou podujatia bolo priniesť farby do sivých kútov mesta a zmeniť ich prostredníctvom modernej maľby a tzv. street-artu. Rôznorodé maľby tvoria umelci, ktorých je možné sledovať priamo pri práci. Témou festivalu je voda.

"V rámci našej viacročnej aktivity zveľaďujeme verejné priestranstvá, ktoré sú zanedbané alebo pôsobia odpudivo na ľudí. Umelci, ktorí sú dnes tu, sú väčšinou z Trenčína, máme tu aj hosťa z Trnavy," povedal pre TASR organizátor Filip Ovádek.

Tento rok bolo podujatie podľa Ovádka pre pandémiu mierne obmedzené. "Snažili sme sa pripraviť ho na veľkom priestranstve, aby tu bol dostatok miesta pre všetkých a aby kapacita odpovedala pandemickým normám," priblížil.



Komentáre