Štýl

SNG ponúka prvú virtuálnu návštevu rekonštruovaného areálu

"Celodenný program so začiatkom o 10:00 bude dostupný na spoločnej webstránke udalosti, na webe, sociálnej sieti a YouTube kanáli SNG."

TASR, 13. novembra 2020 13:03
Ilustračné foto. Foto: TASR - Pavel Neubauer
Bratislava 13. novembra (TASR) – Celoeurópske podujatie Noc múzeí a galérií 2020, ktoré sa po zrušenom jarnom termíne uskutoční v sobotu 14. novembra, bude online aj v Slovenskej národnej galérii (SNG). TASR o tom informovala manažérka pre publicitu Klára Hudáková.

Návštevníci online programu si môžu vypočuť krátke kurátorské audiokomentáre, ktoré priblížia vybrané diela z výstavy Generácia 909,76, zabaviť sa vďaka návodom na kreatívne aktivity na doma, čítať si o menej známych dielach a živote svetoznámej a poprednej slovenskej maliarky Ester Šimerovej-Martinčekovej.

V programe figuruje aj diskusia na výstave Ó, šaty s kurátorkou Vierou Kleinovou a vystavujúcimi odevnými dizajnérmi Lenkou Sršňovou a Borisom Hanečkom, ktorú bude moderovať Zuzana Šidlíková, historička a teoretička módy zo Slovenského múzea dizajnu. Organizátori pripravili aj prvú virtuálna návštevu po stavbe rekonštruovaného areálu SNG Bratislava v špeciálnom sprievode a s komentárom Alexandry Kusej.

Celodenný program so začiatkom o 10:00 bude dostupný na spoločnej webstránke udalosti nmag.snm.sk, na webe, sociálnej sieti a YouTube kanáli SNG.

Komentáre