Štýl

Rituály pred zrkadlom: Starostlivosť o pleť je základ

"Stereotyp, že o seba muži nestarajú, a okrem kefky na zuby, parfumu a 3v1 sprchového gélu nemajú na poličke v kúpeľni nič, je dávno zmetený zo stola."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 18. septembra 2023 17:15
Ilustračné foto Foto: Dusan Petkovic / Shutterstock.com
Moderný muž veľmi dobre vie, že starostlivosť o telo a pleť je rovnako dôležitá, ako ten extra set pri bicepsovom zdvihu v posilňovni.

Mužská starostlivosť o telo v kocke
Koža je najväčší orgán ľudského tela, na ktorý denne pôsobí množstvo negatívnych vplyvov. Preto sa treba o pokožku náležite starať a dopriať jej výživu, akú zaslúži. Pokiaľ totiž starostlivosť o pleť zanedbáte, vráti vám to v podobe vrások, pigmentových škvŕn a šupinatej štruktúry. Z kozmetiky je nutné okrem pánskej voňavky mať vo výbave aj základné produkty starostlivosti o pleť, ktoré sa postarajú o zdravie vašej pokožky.

Základná kozmetická výbava
Zostavte si jednoduchú rutinu, ktorá vám pred zrkadlom zaberie len pár minút. Pleť treba predovšetkým vyčistiť a hydratovať. Aké produkty by vám nemali chýbať a ako ich správne používať?
· Čistiaca pena alebo gél: Každé ráno a večer si dôkladne vyčistite pleť od mastnoty a prachu. Stačí do dlane aplikovať malú dávku produktu a vmasírovť do navlhčenej tváre. Produkt zmyte vlažnou vodou a užite si príjemný pocit sviežej pokožky.
· Krém na tvár: Krém na tvár by mal byť vždy prispôsobený potrebám pleti. Základom je vždy hydratácia, s ktorou spoľahlivo pomôže kyselina hyalurónová. Na noc potom môžete zvoliť krém s retinolom, ktorý pleť zjednocuje a vyhladzuje vrásky.
· Krém na telo: Nezabúdajte tiež na zvyšok tela a večer po sprche sa poriadne namažte. Pokožka cez noc vstrebe potrebné živiny, pekne sa zregeneruje a bude pružnejšia.
· Peeling: Raz za týždeň použite v sprche jemný peeling a zbavte pleť odumretých častíc kože a hĺbkovo ju vyčistite.

Pleti svedčí pravidelnosť a jemnosť
Pridajte starostlivosť o pokožku do svojej rannej a večernej kúpeľňovej rutiny a zautomatizujte si ju rovnako ako použitie dezodorantu a voňavky. Pamätajte, že na tvári je koža podstatne citlivejšia ako na zvyšku tela a vyžaduje tak nielen dôkladnejšiu starostlivosť, ale aj jemnejšie zaobchádzanie. Pri aplikácii produktov na pleť zbytočne netlačte, stačia malé krúživé pohyby a produkt sa do pleti vstrebe. Mužskej pleťovej kozmetiky nebýva v obchodoch veľa, tak sa nebojte siahnuť po dámskych produktoch, ktoré svoju úlohu splnia rovnako dobre.

Komentáre