Štýl

Pripravte svoje pery na matný rúž domácim peelingom

"Matné rúže sú toto leto jednoznačne trendy. Problém je však v tom, že naše pery po nich ostávajú vysušené a bez potrebnej hydratácie."

Eva Frantová, 3. augusta 2016 14:00
Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš
Matné rúže sú toto leto jednoznačne trendy. Problém je však v tom, že naše pery po nich ostávajú vysušené a bez potrebnej hydratácie. Ak sa však matných odtieňov nechcete vzdať, vyskúšajte jednoduchý domáci peeling, ktorý vašim perám prinavráti krásny vzhľad.

Najprv si pery očistite nepotrebnou zubnou kefkou. Zbavíte sa tak odumretých buniek a nepotrebných zvyškov kože. Následne si vytvorte emulziu pomocou kokosového oleja a cukru. Stačí ak kokosvý olej roztopíte, mierne zahrejete a vmiešate doň čajovú lyžičku kryštálového cukru. Ak chcete pery naozaj oživiť, pokojne pridajte i dve lyžice, neuškodíte si.

Postupujte od stredu pier nanášajte peeling k okrajom tak, aby ste nevynechali žiadnu oblasť, ktorá potrebuje obnoviť. Pokojne nechajte peeling pôsobiť i niekoľko minút, záleží na to, ako veľmi sú vaše pery vysušené. Následne zvyšky oleja zmyte a pery jemne umyte horúcou vodou, ktorá uzatvorí póry a prispieva ku tvorbe nových kožných buniek. Potom už chýba len jeden matný rúž do kabelky a môžete spokojne vyraziť do ulíc.

ODPORÚČAME AJ:
Neónová vládne letu: Vyskúšajte ju aj vy
V lete sa chĺpky nenosia: Ako sa ich zbaviť rýchlo a jednoducho?
Nepáči sa vám overal ani krátke šaty? Skúste niečo medzi!
Dlhotrvajúca manikúra aj napriek kúpaniu v mori? Je to možné

Komentáre