Štýl

Padá vám príliš veľa vlasov? Povieme vám, čo robíte zle

"Ako proti tomuto trendu bojovať? Je to naozaj jednoduché."

Eva Frantová, 1. januára 2016 10:00
Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa
Leto je už dávno za nami a slnečné lúče, ktoré by vlasy vysušovali a spôsobovali ich vypadávanie, už dávno nesvietia. Tak prečo potom každé ráno po česaní máte plnú kefu vlasov? Sú priam všade, na umývadle, na zemi, v žehličke, ktorá vám ich pri nemotornej manipulácii polovicu vytrhá. Ako proti tomuto trendu bojovať? Je to naozaj jednoduché.

Papajte veľa ryby


Keďže rybičky obsahujú veľmi veľa zinku, ktorý je pre zdravie našich vlasov viac než len potrebný, je dôležité, aby ste ich papali viackrát než len raz do mesiaca. Najlepšie, ak sa do vášho jedálnička dostanú aspoň raz za týždeň.



Vitamíny, vitamíny a ešte raz vitamíny


Aj keby ste však rybičky jedli na kilá, vaše telo stále potrebuje ďalšie vitamíny, ktorých získanie zo stravy jednoducho nestačí. Preto sa nebojte vyskúšať vitamínové komplexy na vlasy v tabletkách. Dôležité však je, aby obsahovali už spomínaný zinok a komplex vitamínov skupiny B. Tie totiž oživujú povrch vlasu, obnovujú jeho štruktúru a zlepšujú jeho vzhľad.

Hlavne žiaden stres


Ak už naozaj všetko dodržujete a vaše vlásky aj tak stále ostávajú na zemi, mali by ste sa zamyslieť nad svojim životným štýlom. Stres je totiž najväčší zabijak vláskov. Preto si nerobte ťažkú hlavu z vecí, z ktorých naozaj netreba. Všetko vás predsa počká a aj premeškaný termín je lepší ako holá hlava, nie?

ODPORÚČAME AJ:
Pravá vianočná kombinácia rúžu a laku na nechty? Vieme, ako na to
Obuv s označením módna nie je na každodenné nosenie, upozorňuje SOI
Mastné vlasy a žiadny čas na umytie? Detský púder vás zachráni
Štyri spôsoby, ako sa v zime obliecť do kvetov

Komentáre