Štýl

O najkrajšiu slovenskú kraslicu môžu súťažiť všetky generácie tvorcov

"Poslaním súťaže je poskytnúť priestor na prezentáciu vlastnej výtvarnej tvorby, podporiť a uchovať tradičné ľudové remeslá."

TASR, 4. marca 2021 14:07
Ilustračná snímka. Foto: TASR Dano Veselský

Mladá i staršia výtvarne nadaná generácia Slovákov sa môže prihlásiť do ďalšieho ročníka súťaže o najkrajšiu kraslicu. Podmienkou je do 17. marca doručiť na adresu Oravského kultúrneho strediska (OKS) v Dolnom Kubíne maximálne desať vlastnoručne zdobených kraslíc.

Manažérka pre výtvarníctvo OKS Iveta Haplová informovala, že súťaž je vypísaná v troch vekových kategóriách - päť až 11 rokov, 12 až 18 rokov a nad 18 rokov. "Práce šikovných tvorcov posúdi porota zložená z výtvarníkov," priblížila.

Všetky súťažné práce budú prezentovať od 1. do 23. apríla na výstave v priestoroch OKS v Dolnom Kubíne, ak to dovolí epidemiologická situácia na Slovensku. "Poslaním súťaže je poskytnúť priestor na prezentáciu vlastnej výtvarnej tvorby, podporiť a uchovať tradičné ľudové remeslá, vzory a techniky," doplnila Haplová s tým, že viac informácií záujemcom poskytnú pracovníci kultúrneho strediska.

Komentáre