Štýl

Priestory SNG budú otvorené pre verejnosť aj počas Veľkej noci

"V sobotu a v nedeľu môžu návštevníci zažiť aj filmové projekcie kina Lumiére. "

TASR, 6. apríla 2023 9:00
Jedna z dvoch úvodných výstav v priestoroch SNG 12 farieb reality. Foto: TASR Dano Veselský

Po novoročnej pauze sa začiatkom marca otvorili novozrekonštruované priesory Slovenskej národnej galérie v Bratislave pre verejnosť. Návštevníci si ich môžu pozrieť aj počas veľkonočných sviatkov.

SNG privíta návštevníkov aj na Zelený štvrtok od 12. do 20. hodiny. Na Veľký piatok, Bielu sobotu a vo Veľkonočnú nedeľu bude otvorená od 10. do 18. hodiny. Na Veľkonočný pondelok a v prázdninový utorok bude galéria zatvorená. V sobotu a v nedeľu môžu návštevníci zažiť aj filmové projekcie kina Lumiére.

Premietať sa v kinosále SNG budú oceňované a úspešné snímky ako Mimi, cesta hrdinky režisérky Miry Fornay, Slúžka Marianny Solčanskej, hraný debut Zuzany Piussi Zošalieť, film Kuciak: Vražda novinára, či český film Il Boemo ocenený niekoľkými Českými levmi.
Zrekonštruované nádvorie SNG. Foto: TASR Dano Veselský

SNG počas jarného obdobiaotvorená štyri dni v týždni. Na istý čas bude fungovať v nasledujúcich otváracích hodinách - vo štvrtok od 12.00 do 20.00 h, v piatok, sobotu a nedeľu od 10.00 do 18.00 h. V pondelok, utorok a stredu bude zatvorená. Návštevníci si budú môcť pozrieť okrem zrekonštruovaných priestorov galérie aj dve úvodné výstavy Prológ. 12 farieb reality a Prečo (ume) nie? a dlhodobý projekt diel v architektúre Monumentálky.





Komentáre