Štýl

Kysucké múzeum pozýva na výstavu Od Ondreja do Troch kráľov

"Výstava je obohatená o banery, na ktorých si môžu návštevníci prečítať všetko podstatné o histórii Vianoc, vianočnom stromčeku, jeho vzniku a o jednotlivých dňoch vianočného obdobia."

TASR, 30. decembra 2022 12:07
Na snímke vianočný strom a figúrky troch kráľov na výstave pod názvom Od Ondreja do Troch Kráľov v Kysuckom múzeu v Čadci. Foto: TASR Erika Ďurčová

Výstava Od Ondreja do Troch kráľov v Kysuckom múzeu v Čadci symbolicky sprevádza návštevníkov celým vianočným obdobím. Podľa hovorkyne múzea Miroslavy Jančulovej je výstava zároveň súčasťou cyklu Advent s Kysuckým múzeom.

Doplnila, že nadväzuje na dlhoročnú tradíciu vianočných výstav v múzeu, ktorá každoročne prináša verejnosti rôznorodé a vždy nové pohľady na vianočnú tematiku. "Jednotlivé scény výstavy náznakovo predstavujú výber zaujímavých ľudových zvykov a postavy z obchôdzok a koledovania. Návštevníci tak majú možnosť vidieť Lucie, Mikuláša, čerta, anjela, hrica či Troch kráľov. Okrem toho sa môžu tešiť na ukážku štedrovečerného stola, vianočný stromček i betlehemy zo zbierok Kysuckého múzea," uviedla Jančulová.
Na snímke prestretý stôl počas adventu na výstave pod názvom Od Ondreja do Troch Kráľov v Kysuckom múzeu v Čadci v pondelok 21. novembra 2022. Foto: TASR Erika Ďurčová

Výstava je obohatená o banery, na ktorých si môžu návštevníci prečítať všetko podstatné o histórii Vianoc, vianočnom stromčeku, jeho vzniku a o jednotlivých dňoch vianočného obdobia. Výstava Od Ondreja do Troch kráľov potrvá v kysuckom múzeu do 29. januára.


Komentáre