Štýl

Hlasujte za Cenu verejnosti v prestížnej ankete CE ZA AR

"Ceny pre najlepšie architektonické diela za rok 2020 oznámia v priamom prenose na Dvojke 7. októbra. Hlasovať môžete do konca septembra."

TASR/Webmagazin.sk, 23. septembra 2020 11:45
Prístavba k chalupe v Čachticiach od Pavla Paňáka je nominovaná v kategórii Fenomény architektúry. Foto: CE ZA AR Tomáš Manina

Úlohou ocenenia CE ZA AR je zdôrazňovať kultúrnu hodnotu architektonických diel, podporovať excelentnosť profesionálnych výkonov architektov, no predovšetkým kultivovať verejné povedomie o nutnosti rozvoja kvalitnej architektúry, ako základného princípu zvyšovania kvality prostredia vytváraného výstavbou. Práve z toho dôvodu Slovenská komora architektov každoročne prezentuje nominované diela, ako najlepšie architektonické diela s osobitným významom v jednotlivých kategóriách, ktoré si pre svoju originalitu a výnimočnosť zaslúžia osobitnú pozornosť.
Nominovaný v kategórii Občianske a priemyselné budovy je aj #monument Majer v Banskej Bystrici od ateliéru N/A. Foto: CE ZA AR Ján Kekeli

V 19. ročníku Ceny za architektúru je nominovaných 21 diel v kategóriách Rodinné domy, Bytové domy, Občianske a priemyselné budovy, Interiér, Exteriér a Fenomény architektúry. Verejnosť môže za najlepšie architektonické dielo hlasovať do konca septembra na stránke www.cezaar.tv/cenaverejnosti/. Výsledky sa dozvieme, spolu s menami laureátov v ostatných kategóriách, v stredu 7. októbra od 20:10 v priamom prenose na Dvojke.
Byt v Bratislave od Števa Polakoviča je nominovaný v kategórii Interiér. Foto: CE ZA AR Ľuboš Dobóczi

Archeopark Kopčany je nominovaný v kategórii Exteriér. Foto: CE ZA AR

Oddelenie odbornej literatúry Mestskej knižnice v Senci je nominované v kategórii Interiér. Foto: CE ZA AR

Korzo Zálesie je nominované v kategórii exteriér. Foto: CE ZA AR

Komentáre