Štýl

Filip Kulisev je prvým fotografom na The Fine Art Auction

"Aukcia výtvarného umenia predáva diela zosnulých majstrov minulosti, ako sú Rembrandt, Durer, Michelangelo a Leonardo da Vinci. "

TASR, 23. októbra 2023 15:05
Slovenský fotograf a cestovateľ Filip Kulisev. Foto: TASR - Michal Svítok

Filip Kulisev je prvým fotografom, ktorého predstavili na aukcii výtvarného umenia The Fine Art Auction v USA. Ako uviedol slovenský fotograf a cestovateľ pre TASR, ide o prvý celosvetový vysielací kanál venovaný predaju umeleckých diel v televízií už 17 rokov.

"Za ten čas predal desiatky tisíc umeleckých diel. Vysiela pre 60 miliónov domácností v USA a 12 miliónov domácností v Austrálii a Novom Zélande," vysvetlil Kulisev. Poznamenáva, že aukčný kanál Fine Art Auction Channel je prelomovou zábavnou platformou, ktorý prináša najvýznamnejších súčasných umelcov, ale aj najvýznamnejších umelcov a majstrov 20. a 21. storočia.

Aukcia výtvarného umenia predáva diela zosnulých majstrov minulosti, ako sú Rembrandt, Durer, Michelangelo a Leonardo da Vinci. Dostupní sú na tejto platforme moderní majstri ako Picasso, Gauguin, Chagall, Miro, Dalí a Matisse a zároveň súčasní majstri umenia ako Warhol, Banksy, Kaws. Aktuálne je medzi nimi aj súčasný majster fotografie Filip Kulisev zo Slovenska.

Cestovateľ a fotograf Filip Kulisev, Master QEP, FBIPP sa za uplynulé desaťročie prepracoval do svetovej špičky vo fotografovaní prírodných scenérií. Absolvoval viac ako dve stovky individuálnych výstav na Slovensku a po celom svete. Vydal viac ako desiatku kníh, ktoré ukazujú nádheru a rozmanitosť prírody a rozprávajú aj jeho príbehy z ciest. Získal najvyšší európsky titul Master QEP (Qualified European Professional Photographer) v kategórii príroda a zároveň aj najvyšší titul Fellowship od Britského inštitútu profesionálnych fotografov. V roku 2020 sa stal držiteľom zlatej kamery a Európskym profesionálnym fotografom roka v kategórii Dron (FEP European Drone Golden Camera Award).








Komentáre