Štýl

Elegantné sako a športový batoh? Skúste to radšej inak

"Nosiť batoh do práce k saku môže byť síce praktické, no súčasne aj proti etikete a dobrému vkusu. "

Katarína Bačová, 14. októbra 2017 9:00
Ilustračná snímka Foto: webmagazin.sk/Katarína Bačová
Moderný muž toho so sebou nosí veľa. V snahe pohodlne všetko preniesť a ponechať si voľné ruky sa dostal do pánskeho šatníka aj batoh, predtým typický skôr pre školákov a turistov. Páni si ho obliekajú do práce spolu s oblekom. Donedávna nepredstaviteľná kombinácia sa stala súčasťou bežného koloritu ulíc vo veľkých mestách. Ide o lahodiace spojenie?

Ako vyrastený školák


Košeľa, oblek či kravata razom zvýšia kredit muža v očiach ženy ale tiež pracovných partnerov. Športový prvok popri formálnom odeve pôsobí rušivo, akoby ste si ho zobrali so sebou náhodou. Presne takouto časťou je batoh. Ak teda nechcete pôsobiť ako vyrastený žiačik, na športové ruksaky radšej zabudnite.

On the way to school ! #Suitandbackpack #pictoftheday

Príspevok, ktorý zdieľa BENJAMIN NOE // DAILY LIFE (@benjamin_noe),




Nie až tak praktické riešenie


Kombinovať sako a batoh neodporúčajú štylisti aj z praktických dôvodov. Pohybom totiž dochádza k treniu medzi popruhmi a plecami. Po čase sa tak látka na inkriminovaných miestach vyšúcha a spoje sa môžu začať párať. Rátať treba aj s tým, že do práce prídete na chrbte trochu „pokrčený“.

Akceptovateľná verzia


Móda je však otvorený systém. Nepredstaviteľný prvok pre etiketu nie je už v módnej sfére až takým prešľapom. Záleží na forme. Elegantnejšie verzie batohov sú na prehliadkových mólach už niekoľko rokov úplne normálne. Aj v kombinácii so sakom.

Stavte na zemité farby a kvalitnejšie materiály, napr. koženku či kožu. Musí byť jednoducho zreteľné, že tento batoh používate do mesta či práce, k formálnejšiemu odevu.

Nezabudnite tiež, že batoh treba nosiť na obidvoch ramenách. Je to zdravšie pre vašu chrbticu a príjemnejšie pre oči.

Takto áno


Ak vám záleží na vašom štýle, buďte otvorený aj alternatívnym riešeniam. Výbornou spoločníčkou biznismenov je aktovka do ruky. Označujú ju aj za „batoh pre dospelých mužov“. Je nadčasová a efektne doplní elegantne naladený outfit. Poskytuje tiež každému mužovi dostatok priestoru na potrebné veci. Záleží len na vás, či vám stačí menšia verzia alebo priestrannejšia taška vhodná aj na laptop a stohy papierov. Navyše, budete mať veci stále po ruke.




V prípade, že preferujete nosenie na pleci, skúste tzv. messenger bag. Ide o klasickú veľkú obdĺžnikovú tašku s dlhým popruhom. Opäť sa zamerajte na kvalitnejšie materiály. K saku sa odporúča nosiť na jednom pleci, nie krížom.

Veríme, že pomocou našich rád nájdete pre seba tú vhodnú verziu. Nech pôsobíte ako muž, ktorý sa vyzná.

ODPORÚČAME TIEŽ:
Chcete vyskúšať ofinu? Pozor, vyžaduje si extra starostlivosť
Nový album Márie Čírovej stelesňuje jej zlom v umení i osobnom živote
Nosíte topánky na podpätkoch? Takáto by mala byť ich výška
Prichádza čas zimných pneumatík. Ojazdenými riskujete nebezpečenstvo

Komentáre