Štýl

Chcete byť na dovolenke šik? Na toto radšej zabudnite

"Väčšina dám chce na dovolenke čo najviac zapôsobiť. Bohužiaľ, niektoré občas šliapnu vedľa. Práve preto vám prinášame šesť tipov, ako sa vyhnúť tým najväčším dovolenkovým trapasom."

Diana Vaculová, 18. júla 2014 12:00
Sandále, ponožky a dovolenka, to sa k sebe nehodí. (Ilustračné foto) Foto: TASR/AP Photo


To, čo vám v kufri chýbať nesmie, ak chcete byť trendy aj za hranicami, sme vám už prezradili. Teraz prinášame šesť tipov na to, čo vám rozhodne chýbať smie, ba musí. Tomuto sa na dovolenke, a vlastne aj celkovo, radšej vyhnite, ak si nechcete spôsobiť módne faux pas.

Ponožky a sandále


Nie, nie, nie a ešte raz nie. Jednoducho, táto kombinácia je neodpustiteľná. A napriek tomu, že sa za ňu veľa Slovákov smeje našim západným susedom, ani my nezaostávame za týmto „hitom“. Preto to dávame ešte raz na zreteľ. Na ponožky so sandálmi jednoducho zabudnite.

Keď nesadnú ako uliate


To, že sa väčšina žien snaží nasledovať trendy jednotlivých sezón, je samozrejmé. No nemalo by to byť za každú cenu. Oblečenie, ale aj spodnú bielizeň či plavky, ktoré sú pre leto tým najtypickejším, by ste vždy mali prispôsobiť svojej postave a tomu, čo sa vám ako osobnosti hodí. Vyhnete sa tak nepríjemne zazerajúcim pohľadom, ale aj obrovským prešľapom.

Klin sa klinom vybíja


To je síce možno pravda, no klinové opätky z vášho kufra radšej rýchlo vyraďte. Aspoň na toto leto určite. Magazín Telegraph dokonca zistil, že ako obuv na dovolenku ich nenávidí až pätina Britov. Hoci ich možno nájdete vo výkladoch známych značiek, tento rok by ste s nimi rozhodne nezažiarili. Najmä tie s otvorenou špičkou sú skôr prepadákom, ako hitom. Keď sa budete rozhodovať pre tú správnu obuv na dovolenku, siahnite radšej po nízkych, no extravagantných sandáloch. S tými nepokazíte nič.

Crocsy


Áno, možno je pohodlné mať ich obuté na kamenistých plážach, ale na prechádzku po meste či na večeru s priateľmi je to snáď tá najhoršia možná obuv. Vyhnite sa im preto radšej oblúkom, ak teda nechcete pôsobiť nevkusne.

Dvojičky


Nakúpiť si v zahraničí tričká s nápismi, ako milujete daný štát či mesto, sa prežiť dá. Ale obliecť sa s vašim partnerom ako jednovaječné dvojčatá, ktoré túžia po tom, aby ich skutočne nevedel nik rozpoznať, to je už príliš. Aj keď priam sršíte vzájomnou láskou, obliekanie do toho nepleťte. Každý z vás má určite svoj vlastný vkus a nosenie rovnakých vecí bolo zábavné možno v škôlke.

Účesy, ach tie účesy


Naozaj vás prosíme, aby ste sa na dovolenke vzdali všelijakých experimentov s vašimi vlasmi, ktoré zahŕňajú rôznorodé vrkôčiky hodné sedemročných školáčok. Nedajbože by ste ešte vaše vlasy ozdobili korálkami, to by bol hotový koniec. Na dovolenke nemusíte mať perfektne vyžehlené a upravené vlasy, prirodzene uschnuté, doladené napríklad čelenkou, to je to, čo bude vyzerať výborne.

ĎALŠIE ČLÁNKY:


Toto sú najväčšie módne pohromy!
10 kúskov, ktoré nesmú chýbať v šatníku ženy
Vlasové desatoro: Týmto prehreškom voči vašej hrive sa radšej vyhnite!
Desať pravidiel, vďaka ktorým budete vždy vyzerať očarujúco
Toto je päť najväčších chýb v líčení! Ktorej sa dopúšťate vy?

Komentáre