Štýl

Desať pravidiel, vďaka ktorým budete vždy vyzerať očarujúco

"Nemáte na svojho vlastného módneho stylistu? Nevadí. My vám prinášame desať trikov, aby ste vyzerali tak, ako by ste ich mali minimálne tucet. Inšpirujte sa! "

Diana Vaculová, 11. júna 2014 6:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo


Takmer každá z nás už šliapla s nejakým módnym výstrelkom vedľa a spôsobila sama sebe riadne faux pas. Aby sa to už nestávalo, svetoví módni návrhári prišli s desiatimi pravidlami, ktoré by ženy mali v každodennom živote dodržiavať. Čítajte a učte sa!

V jednoduchosti je krása


Veď to poznáte. Ani vás nikdy neokúzlia ženy, ktoré sú ovešané rôznymi extravagantnými kúskami. Jednoducho vždy treba vedieť odhadnúť mieru a možno aj preto sa hovorí, že menej je niekedy viac.

Zľavy


To, že je niečo zlacnené na polovicu alebo ak niečo kúpite v second hande neznamená, že vlastníte tovar nižšej kvality. Práve naopak, ušetríte peniaze a budete vyzerať rovnako dobre, ako keby ste za to vyvalili stovky eur. Nebojte sa teda nakupovať vo výpredajoch, užívajte si to!

Trendy hýbu svetom


Napriek tomu, že každú sezónu sú určité kúsky in, neznamená to, že by ste ich mali mať za každú cenu. Nosiť by ste mali predovšetkým to, čo vám svedčí, a to, v čom sa cítite dobre.

Oprite sa o svoj šatník


Alebo lepšie povedané o to, čo je v ňom. No a v ňom by vždy mali byť kúsky, na ktoré sa jednoducho vždy viete spoľahnúť. Samozrejme, myslite pri ich výbere na váš vlastný štýl, postavu, profesiu, a tiež na to, ako trávite svoj voľný čas.

Pravidlo „jeden“


Toto pravidlo by ste si mali zapamätať možno ešte lepšie, než všetky ostatné. Váš outfit by sa mal skladať maximálne z jedného extravagantného kúska, od ktorého sa budú tie ostatné odvíjať. Nepreháňajte to. Ak máte napríklad tigrované nohavice, radšej sa vyhnite flitrovanému topu.
Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo

Všetko alebo nič


Nemajte pocit, že ak si neoblečiete na seba všetko zaujímavé, čo máte doma, bude váš outfit nudný. Ak nepatríte k módnym borcom, vyhnite sa nezlučiteľným kombináciám, lebo by to mohlo dopadnúť katastrofálne.

Kvalita verzus kvantita


Nakúpiť si desatoro tričiek za cenu jedného sa môže zdať výhodné, no ak vsadíte na nekvalitné materiály, môžete to oľutovať. Ani sa nenazdáte a časom budú z vašich topov akurát tak handry dobré na vyleštenie skla.

Vo dvojici


Nie na darmo sa hovorí, že ženy milujú nakupovanie. Možno by ste preto nemali ísť sama, ale vziať so sebou nejakú kamarátku. Nielenže spolu strávite príjemné chvíle, no možno si všimne na vašich lookoch aj to, čo by vám inak ušlo.

Značky


Sú ľudia, ktorí si potrpia na drahé a luxusné značky. Nič im nezazlievame, no skvele vyzerajúci outfit môžete dosiahnuť aj za lacno. Pretože to, že na vaše oblečenie nebude stačiť ani platobná karta bez limitu, ešte stále neznamená, že výsledný look bude ako z magazínov. Keď raz niekto nemá vkus, ani všetky peniaze na svete mu ho nekúpia.

Musíte mať!


Sú isté druhy oblečenia, ktoré by ste jednoducho mali vlastniť. Svetoví módni návrhári sa zhodli na tom, že medzi ne patria čierne koktejlky, biela košeľa, čierne sako, lodičky, elegantný plášť a kvalitná spodná bielizeň. Tak čo vám chýba?

Komentáre