Štýl

Červené víno skončilo na košeli? Pokoj, nie je to koniec sveta

"Či už sa tak stalo vašou chybou, alebo len neobratnosťou nešikovného kolegu, červené víno na košeli nie je nič, čo by sme si pod vianočný stromček želali."

Eva Frantová, 26. decembra 2015 15:00
Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván
Aj vy ste podľahli víru búrlivej vianočnej party natoľko, že ste si neuvedomili, kde všade zanecháva vaše obľúbené červené vínko stopy? Či už sa tak stalo vašou chybou, alebo len neobratnosťou nešikovného kolegu, červené víno na košeli nie je nič, čo by sme si pod vianočný stromček želali. Aj s tým sa však dá niečo robiť.

Biele víno ako prvá pomoc


Hneď ako sa vám táto nemilá nehoda stala, siahnite po pohári bieleho vína. To totiž škody napáchané jeho červeným kolegom hravo neutralizuje a z látky rýchlo vytiahne stopy červenej farby. Treba ho však použiť naozaj veľa, a preto siahnite po lacnejšej verzii. Idú predsa sviatky, plyvať netreba ničím, a už vôbec nie vínom.

Soľ nad zlato


Ak však nemáte po ruke ani kvapku bieleho vína, stačí keď použijete obyčajnú kuchynskú soľ. Naneste na celú plochu škvrny dostatočné množstvo tak, aby ani kúsok postihnutej látky neostal nepokrytý. Následne ju nechajte pôsobiť minimálne jednu hodinu, aby jej neutralizačné látky naozaj stihli preniknúť do postihnutých tkanív.

Odmočiť, odmočiť a ešte raz odmočiť


Poslendým krokom je samozrejme samotné pranie. Ešte predtým však postihnuté miesto dobre namočte vo vode s použitím odstraňovača škvŕn. Ten aj tie posledné stopy, ktoré by vám pripomínali túto nepríjemnú nehodu pripomínali, natrvalo odstráni.

ODPORÚČAME AJ:

Pravá vianočná kombinácia rúžu a laku na nechty? Vieme, ako na to
Obuv s označením módna nie je na každodenné nosenie, upozorňuje SOI
Mastné vlasy a žiadny čas na umytie? Detský púder vás zachráni
Štyri spôsoby, ako sa v zime obliecť do kvetov

Komentáre