Štýl

Artisti aj ohňová šou: Karlova Ves hostí Svetový deň cirkusu

"Festivalová sobota bude plná workshop a kurzov, na ktorých sa verejnosť priučí rôznym cirkusovým technikám od skúsených lektorov."

TASR, 11. apríla 2023 16:40
Ilustračná snímka. Foto: TASR

Bratislavská Karlova Ves bude najbližší víkend centrom Svetového dňa cirkusu. Jeho 11. ročník sa bude konať od piatka do nedele (14. - 16. 4.) v Karloveskom centre kultúry. Informuje o tom mestská časť.

"Prvý deň festivalu budú mať diváci príležitosť vidieť veľkolepý galavečer, v ktorom sa predstavia viacerí zahraniční i domáci artisti. Hneď po ňom sa môžu návštevníci presunúť von, k budove Karloveského centra kultúry, kde bude prebiehať tzv. Firenight, teda večerná ohňová šou," spresnil vedúci oddelenia kultúry v Karlovej Vsi Šimon Králik.

Festivalová sobota bude zasa plná workshop a kurzov, na ktorých sa verejnosť priučí rôznym cirkusovým technikám od skúsených lektorov. Deti čaká aj sprievodný program - tvorivé dielne aj dve vonkajšie detské predstavenia.

Festival Svetový deň cirkusu organizuje občianske združenie CirKus-Kus a karloveský Kamel Klub. Projekt podporili Bratislavské kultúrne a informačné stredisko a Inštitút Liszta Bratislava - Maďarské kultúrne centrum Bratislava.







Komentáre