Štýl

Päť dôvodov, prečo musíte používať v novom roku arganový olej

"Ak chcete byť aj počas roku 2015 krásna a zdravá, mali by ste zaradiť do povinnej výbavy vašej domácnosti arganový olej. Tento zázračný produkt sa totiž o vás postará ako o princeznú."

Diana Vaculová, 5. januára 2015 14:00
Výroba arganového oleja. Ilustračné foto. Foto: wikipedia


Arganový olej nazývaný aj marockým či tekutým zlatom, patrí jednoznačne k tým olejom, ktoré by ste mali mať doma. Nielenže ho využijete v kuchyni, no môžete si vďaka nemu aj skrášliť a ozdraviť vaše telo.

Pre krásne a zdravé vlasy


Aj vy patríte k ženám, ktoré majú suché a lámavé vlasy? Skúšali ste už všetko možné, ale nič nepomáha? Potom by ste si mali zohnať arganový olej. Vaše vlasy sa vám za to určite odvďačia. Stačí, ak si ho nanesiete po celej dĺžke vašej hrivy a necháte pôsobiť približne hodinku. Potom ho zmyjete a už po prvom použití môžete spozorovať zdravšie a krajšie vlasy.

Nezabudnite na vašu pleť


Arganový olej môže slúžiť aj ako denný či nočný krém. Takisto nesklame ani ako podklad pod mejkap, či ako bojovník proti vráskam. Tento zázračný olejček vám môže skutočne dopomôcť ku kráse, a to vďaka vitamínom, ktoré obsahuje.

A čo vaše nechty?


Mnoho žien má problémy s nechtami. Lámu sa, štiepia, nedokážu narásť. Veľa z nás to rieši umelými, no i keď vďaka nim budú vaše ruky pôsobiť upravene, problémy súvisiace s lámavosťou to nevyrieši. Zato taký arganový olej, ten by to dokázal. Obsahuje totiž vitamíny A, B, D, E a až 80 percent nenasýtených mastných kyselín, vďaka čomu sa vaše nechty po jeho používaní rýchlo vzchopia. Vyskúšajte to a neoľutujete.

Doprajte si kúpeľ


Tie z vás, ktoré majú pocit, že už skutočne potrebujú vypnúť, zregenerovať sa aj celé svoje telo, no nemajú čas či financie na wellness, si ho môžu spraviť vďaka arganovému oleju aj doma. Stačí, ak pridáte pár kvapiek do vášho kúpeľa a on upokojí celé vaše telo. Ak máte problémy s ekzémami, jazvami po pôrode či s akné, rovnako sa naň môžete spoľahnúť.

Vhodný aj do kuchyne


No a svoje si v ňom nájdu aj ženy, ktoré rady varia či pečú. Vďaka svojmu obsahu je totiž arganový olej skvelým spoločníkom aj do kuchyne. Pomáha funkcií orgánov (obličky, srdce, cievy, lymfatický a nervový systém), napomáha pri opuchoch, zápaloch, stimuluje krvný obeh a stabilizuje krvný tlak. Takisto podporuje obranyschopnosť a dokonca je vhodný aj pre diabetikov. Jednoducho by bola škoda nemať ho.

ODPORÚČAME AJ:
Päť škodlivých návykov, ktorých by ste sa mali v roku 2015 zbaviť
Mýty a fakty o potravinách: Škodí nám pečivo, mlieko a margarín?
Burdž Chalífa je už päť rokov najvyšším mrakodrapom sveta
Ženy z celého sveta radia, ako byť krásna: Triky žien spoza hraníc
Buďte stále príťažlivá a krásna: Tri rady ako na to

Komentáre